Donald Trump denunță MANIPULAREA mass-media: INTERDICȚIA nu este pentru musulmani! E despre terorism

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 30-01-2017 06:53
Actualizat: 30-01-2017 07:54

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat duminică într-un comunicat că decretul închizând frontierele pentru anumiţi refugiaţi şi străini nu îi vizează în mod special pe musulmani, în timp ce la nivel mondial se înregistrează un val tot mai mare de condamnări la adresa lui, relatează AFP.

Vezi și: DOSAR penal pentru finanțarea USR. Zeci de oameni fără adăpost ar fi sponsorizat partidul/ surse

Vezi și: Secretarul general al PNL a DEMISIONAT. Cine i-a luat locul

"Pentru ca lucrurile să fie clare, nu este vorba despre o interdicţie vizându-i pe musulmani, aşa cum mass-media informează în mod fals", s-a apărat Donald Trump. "Nu are nimic de-a face cu religia, este vorba despre terorism şi securitatea ţării noastre", a adăugat el. 

Liderul administraţiei de la Washington a subliniat că cele şapte ţări lovite de interdicţie (Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen) figurează pe o listă de ţări utilizată sub administraţia Obama: persoanele care au efectuat călătorii acolo în ultimii cinci ani nu mai au dreptul de a reveni în SUA fără viză, relateaza agerpres.

Donald Trump a mai afirmat că, în 2011, administraţia Obama a suspendat eliberarea vizelor pentru refugiaţii irakieni pentru o perioadă de şase luni. 

În plus, a spus el, "sunt peste 40 de ţări în lume cu o majoritate musulmană care nu sunt afectate de acest decret". 

"America a fost întotdeauna un pământ al libertăţii şi patria celor curajoşi. Ne păstrăm astfel libertatea şi securitatea, aşa cum mass-media o ştiu, dar nu vor să o spună", a adăugat preşedintele american. 

El a reamintit că eliberarea vizelor va fi reluată la finalul celor 90 de zile de suspendare, când noi proceduri de control vor fi fost introduse.