Ședința de bilanț a DNA, desființată: 'Un Congres PCR cu Kovesi pe post de Tovarășul'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 24-02-2017 14:35

DNA și-a prezentat, joi, raportul de activitate pe anul 2016, eveniment la care au luat cuvântul, printre alții, președintele Klaus Iohannis și procurorul-șef al institutiei anticorupție, Laura Codruța Kovesi. Jurnalistul Ion Cristoiu nu a ratat evenimentul și a descris ședința de bilanț a DNA cu „un Congres PCR cu o Codruța Kovesi pe post de Tovarășul și Tovarășa la un loc”.

Omul lui Traian Băsescu, DEZVĂLUIRI despre vizitele făcute lui Omar Hayssam în Siria - VIDEO

„Joi, 23 februarie 2017, a avut loc la Bucureşti ședința de Bilanţ a DNA pe anul 2016. De precizat chiar de la început că, potrivit bunului simț, cel care guvernează viața în lumea civilizată, o ședință de bilanț a unei instituții nu înseamnă altceva decît analiza lucidă a realizărilor și eșecurilor, a punctelor tari și a punctelor slabe, urmate de soluții pentru remedierea slăbiciunilor, toate acestea - desigur - într-o atmosferă de lucru.

STENOGRAME Un fost cunoscut primar a asfaltat drumul către iubita sa: 'Cum poți fi atât de bou?'

Din punct de vedere strict constituţional, DNA e un departament al Parchetului General, departament condus de un procuror general adjunct.
Din punct de vedere strict constituţional, Parchetul General e una dintre instituţiile de forţă din România lui 2017.
Bilanţul unui Departament al Parchetului General, prin nimic deosebit constituţional de un alt departament, DIICOT, de exemplu, ar trebui să fie un moment strict profesional.
Cu toate acestea, ca şi în alţi ani, Bilanţul DNA pe 2016 a luat înfățișarea unui eveniment de excepţie, cu vădite conotaţii de sărbătoare naţională.
Invitații, unii dintre ei fără nici un rost la Bilanțul unui Departament dintr-o instituție de forță - președintele României, ministrul Justiției, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție - s-au rezumat la Mesaje festiviste, în genul celor zise de oaspeții la o tăiere de moț.
Nici măcar o şedinţă Comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor consacrată – să admitem ipoteza – readucerii Basarabiei la Patria Mamă n-ar fi avut notele de moment sărbătoresc, cu semnificaţii de eveniment crestat pe răbojul Istoriei Naţionale, precum bilanţul DNA de joi, 23 februarie 2017.”, scrie Ion Cristoiu pe blogul personal.

„Ședința de bilanț a DNA pe anul 2016 n-a diferit cu nimic de ședințele de bilanț ale PCR de pe vremuri. (...) Locul Tovarășului l-a luat Codruța Kovesi. Ba chiar dacă ne gândim la cultul personalității fără margini care a fost bilanțul DNA, în materie de cult al personalității, Codruța Kovesi a fost și Tovarășul și Tovarășa, la un loc.”, conchide Ion Cristoiu.