Presa sârbă ARUNCĂ BOMBA: Ce s-a întâmplat cu documentele privind EXTRĂDAREA lui Sebastian Ghiţă

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 27-03-2018 15:18

Documentele care ar fi trebuit să ofere date suplimentare privind acuzaţiile la adresa lui Sebastian Ghiţă nu au ajuns la Înalta Curte de Justiţie, scrie presa sârbă, precizând că ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat cu ocazia vizitei la Belgrad că România a trimis din 9 martie actele solicitate de autorităţile din Serbia.

Citeşte şi:  Victor Ciutacu RUPE TĂCEREA: Florian Coldea, PRESIUNI pentru închiderea procesului intentat Sorinei Matei / VIDEO

Ministrul Tudorel Toader, a declarat ieri, la finalul întâlnirii cu omologul sârb, că toate actele solicitate de Înalta Curte de la Belgrad au fost trimise încă de pe 9 martie. Cotidianul DANAS titrează însă că aceste documente... s-au pierdut.

Jurnaliştii sârbi spun că s-au interesat de traseul acestor acte, iar răspunsul oficial primit de la Înalta Curte din Belgrad a fost că instituţia nu le-a primit.

Judecătorii instanţei supreme din Serbia trebuie să se pronunţe în privinţa cererii de extrădare a lui Ghiţă şi pentru asta au cerut date suplimentare în România.

Citeşte şi: Victor Ciutacu elucidează MISTERUL plecării sale de la Antena 3: 'Sebi m-a convins...' / VIDEO

De asemenea, publicaţia sârbă consemnează că presa din România a relatat că Ghiţă vrea să îl întâlnească pe ministrul Toader, pentru a-i prezenta dovezi conform cărora acuzaţiile împotriva sa sunt bazate pe probe false. Conform sursei citate, însă, o astfel de întâlnire nu a avut loc, scrie NEWS.RO.

Ministerul Justiţiei a anunţat luni că ministrul  Tudorel Toader a discutat cu omologul său Nela Kuburovic şi despre cererea României de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, ministrul sârb subliniind că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor de extrădare este în curs la Înalta Curte şi că după hotărârea instanţei va lua o decizie cât mai curând posibil, anunţă Ministerul Justiţiei.

Citeşte şi:  Procurorii anticorupţie, acuzaţii ŞOC în dosarul unui ÎNALT PRELAT: 'Denunţ fals pentru a obţine reducerea limitelor de pedeapsă' / RECHIZITORIU

"Miniştrii au purtat, de asemenea, discuţii despre cererea României de extrădare a lui Sebastian Ghiţă. Ministrul Kuburovic a subliniat că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor de extrădare este încă în curs la Înalta Curte şi că, ulterior hotărârii instanţei, ministrul justiţiei va adopta o decizie cât mai curând posibil", arată Ministerul Justiţiei într-un comunicat  transmis luni seară.