Două locații de carantină pentru cazurile de coronavirus au fost pregătite de autorităţile din judeţul Teleorman

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 24-02-2020 14:11

Autorităţile din judeţul Teleorman au stabilit, luni, două locaţii de carantină în cazul în care apar suspiciuni sau cazuri de coronavirus, urmând să amenajeze corespunzător aceste spaţii, informează reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Cele două locaţii sunt la Roşiorii de Vede şi Zimnicea. De asemenea, autorităţile din Teleorman transmit că, în acest moment, la nivelul judeţului, nu sunt cazuri de suspiciune de coronavirus, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Tăriceanu, măsură de forță: Amenință cu excluderea parlamentarii ALDE dacă nu respectă decizia de a boicota învestirea Guvernului Orban II/ DOCUMENT

"În data de 24.02.2020, la sediul Prefecturii judeţului Teleorman a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru identificarea şi stabilirea spaţiilor de cazare pentru asigurarea condiţiilor de carantină pentru persoanele reîntoarse din Republica Populară Chineză şi Italia din zonele afectate, care se încadrează în definiţia de caz suspect. La nivelul judeţului au fost stabilite două locaţii care ar putea fi utilizate în acest scop", precizează reprezentanţii ISU Teleorman.

Conform sursei citate, personalul medical specializat din cadrul DSP Teleorman va aplica metodologia de supraveghere a cazurilor suspecte de coronavirus la punctele de frontieră, în punctele de carantină, dacă va fi cazul, precum şi la nivelul unităţilor sanitare din judeţ.

Citește și: Traian Băsescu: Coronavirusul va intra în România. Trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău. Eu aș opri azi, acum, zborurile din Italia

"Cetăţenii care s-au întors din ţările menţionate şi prezintă simptomatologie respiratorie şi febră mare se vor adresa DSP Teleorman la nr. de telefon 0247311354. Menţionăm că la nivelul judeţului Teleorman nu au fost identificate persoane posibil suspecte", mai precizează reprezentanţii ISU Teleorman.