MS Margareta, după Seara Palatului Elisabeta dedicată Educației: Ne bucurăm că putem să ne întâlnim chiar în aceste condiţii

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 27-01-2021 18:54

Custodele Coroanei, Margareta, a găzduit, miercuri, Seara Palatului Elisabeta dedicată Educaţiei, primul eveniment de acest fel din anul 2021, la care au participat şase instituţii şi organizaţii cu Înalt Patronaj Regal, informează Agerpres.

Evenimentul, care s-a desfăşurat exclusiv online, a fost deschis de MS Margareta, care a reamintit, într-un mesaj, că Serile Palatului Elisabeta au debutat în anul 2002, Familia Regală găzduind, neîntrerupt, timp de aproape 20 de ani, aceste întâlniri.

"Serile s-au bucurat adesea de prezenţa Regelui Mihai şi a Reginei Ana. Ele au fost dedicate unor instituţii, organizaţii, comunităţi locale, domenii de activitate, sau unor personalităţi care contribuie în mod eminent la dezvoltarea românească. Începând din anul 2005, Serile Palatului Elisabeta au inclus serile regionale pentru a aduce în prim plan aspiraţiile unor oraşe sau judeţe ale ţării. Ne bucurăm foarte mult că putem să ne întâlnim astă seară chiar în aceste condiţii", a transmis Custodele Coroanei.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

La rândul său, principele Radu a evidenţiat faptul că educaţia, "onorată" în prima seară din acest an a Palatului Elisabeta, reprezintă un domeniu "nespus de important" pentru Familia Regală şi pentru întreaga societate.

"Am ales, aşadar, şase organizaţii şi instituţii care au Înaltul nostru patronaj de un număr impresionant de ani. Dar am mai vrut ceva, să nu ne suprapunem peste munca de zi cu zi a profesorilor şi a elevilor din şcolile româneşti, ci să încercăm să aducem în prim planul societăţii eforturi care sunt în complementaritate cu şcoala", a spus principele Radu.

ASR Radu a amintit în acest sens, printre altele, The Duke of Edinburgh's International Award, "un program stabilit de Ducele de Edinburgh cu multe decenii în urmă, tocmai pentru a veni în complementaritate cu eforturile pe care dascălii le fac în şcoli", Concursul Basmele Reginei Maria, "o minunată iniţiativă de la Craiova, menită să le dezvolte copiilor aptitudini care merg dincolo de ora de clasă obişnuită", precum şi Asociaţia Studenţilor Economişti din România, unde studenţii "încearcă să se implice în viaţa socială a ţării, în societatea civilă şi să-şi formeze o atitudine care nu are necesarmente legătură cu domeniul lor de studiu".

El a transmis bucuria împărtăşită de Familia Regală de a se întâlni, fie şi online, cu comunităţi din ţară şi din Republica Moldova.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

"Ne simţim norocoşi, totuşi, să putem fi alături de dumneavoastră, în aceste condiţii dificile, fiindcă şi anul 2021 va fi un al pandemiei, dar poate că tocmai acest necaz ne-a făcut să descoperim această cale de a merge direct în casele şi în familiile dumneavoastră", a mai spus ASR Radu.

În cadrul serii, reprezentanţi ai Transylvania College, ai Asociaţiei Studenţilor Economişti din România, Liceului Academic de Arte Plastice "Igor Vieru" din Chişinău, ai Concursului Basmele Reginei Maria, ai Concursurilor Cangurul şi ai The Duke of Edinburgh's International Award Romania au împărtăşit experienţa proprie în domeniul educaţiei.