Jurnalistul Marius Tucă nu și-a putut stăpâni lacrimile după moartea lui Florin Condurățeanu: Era refugiul nostru, al ziaristilor mai tineri

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 28-06-2021 23:35

La câteva minute după moartea jurnalistului Florin Condurățeanu au apărut și reacțiile de șoc din partea colegilor de breaslă. Foarte afectat de tragica veste a fost Marius Tucă, unul dintre jurnaliștii din tânăra generație, care l-a avut ca mentor pe consacratul om de televiziune. Cu lacrimi în ochi, acesta a vorbit la Antena 3, despre relația pe care a avut-o cu regretatul ziarist.

Cei doi au fost foarte apropiați

Citește și: VIDEO Mircea Beuran, la moartea lui Florin Condurățeanu: 'Sunt siderat, nu pot să cred. Zilele trecute am vorbit cu el'

Marius Tucă nu și-a putut stăpâni lacrimile după ce a aflat că Florin Condurățeanu a murit în urma unui stop cardio-respirator. Nea Țuțu a fost un mentor pentru mulți jurnaliștii tineri, iar Tucă este unul dintre ei. Vestea morții l-a făcut pe acesta să dezvăluie un regret pe care îl are în ceea ce-l privește pe regretatul ziarist, scrie spynews.ro.

Marius Tucă, lacrimi de durere după moartea lui Florin Condurățeanu

Citește și: VIDEO Horațiu Moldovan, medicul care a vorbit cu Florin Condurățeanu înainte de a muri: 'Mi-a fost pacient. Știu că era diabetic'

Jurnalistul a menționat, la Antena 3, că Florin Codurățeanu era cel în care și-a găsit sprijinul în foarte multe situații, care țineau de viața personală, dar și de carieră. După moartea consacratului jurnalist, Marius Tucă rămâne cu un mare regret: nu a reușit să-i scrie o scrisoare de mulțumire cât timp a fost în viață.

„A fost o viață de om. Era refugiul nostru, al ziaristilor mai tineri. Când nu mai exista nicio cale, niciun răspuns, atunci exista Țuțu. Îmi dau seama că l-am văzut nemuritor. Îmi pare rău că nu am apucat să scriu o scrisoare pe care am vrut s-o fac publică dintotdeauna. Am simțit să-i scriu scrisoarea asta, să-i mulțumeasc pentru momentele în care nu aveai nicio soluție și el venea cu o soluție simplă și cu explicație din viață”,a spus printre lacrimi Marius Tucă, la Antena 3.

Citește și: Acestea sunt ultimele cuvinte scrise de Florin Condurățeanu înainte de a muri: 'De un secol, Rapid driblează plictiseala'

Pentru Marius Tucă, nea Țuțu era unic. Jurnalistul l-a văzut mereu pe acesta ca fiind mentorul de la care are ce învăța. Copleșit de durere, acesta a mai spus câteva cuvinte despre cel care i-a arătat ce înseamnă să fiii un adevărat jurnalist.

„M-am uitat la determinarea lui în a-i învăța pe ceilalți, în a le spune cât de frumoasă e meseria asta. Am atâtea amintiri legate de el. (...)Nu cred că mai există un gazetar așa cum e el, un ziarist de modă veche, dar în sensul cel mai bun al cuvântului”, a mai spus jurnalistul.

Citește și: VIDEO Cele mai tari povești cu Florin Condurățeanu povestite de Cătălin Oprișan: 'Te pup, Adrienuțule, ești bun, îl omori pe matroz. Ăsta pierde alegerile'

Reacția Monicăi Pop

Sfâșiată de durere a fost și medicul Monica Pop, prietenă aropiată a regretatului om de televiziune. Aceasta și-a exprimat șocul pe pagina ei de Facebook.

„De ce, Florin Condurățeanu????? Mult prea devreme, om frumos și foarte sufletist. Te iubesc veșnic. Dormi în pace, prieten drag!!”, a scris Monica Pop pe Facebook.

Citește și: Ultima apariție TV a jurnalistului Florin Condurățeanu: Cu doar câteva zile în urmă a fost prezent la Antena Stars .