Londra s-a sucit: Nu mai vrea să-l doboare pe Putin, ci să oprească Rusia - Moscova spune că a dat alarma nucleară din cauza amenințărilor unui război cu NATO

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 28-02-2022 17:41

Guvernul lui Boris Johnson vrea ”să doboare regimul lui (Vladimir) Putin” prin sancţiunile impuse ca măsuri de retorsiune faţă de invazia Ucrainei de către Rusia, a declarat luni un purtător de cuvânt al Executivului britanic, după care a dat înapoi şi a respins faptul că Regatul Unit ar căuta ”o schimbare de regim” precizând că ar urmări ”să oprească” Rusia, relatează AFP.

Sancţiunile impuse de către Regatul Unit Rusiei, care-l vizează personal pe preşedintele rus, Vladimir Putin, iar de luni şi Banca centrală a Rusiei, ”sunt concepute pentru a face să cadă regimul Putin”, a declarat presei un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson.

Citește și: Telefonul neașteptat: Ce făceau Vladimir Putin și Volodimir Zelenski în timp ce rușii și ucrainenii negociau pacea, în Belarus

Întrebat despre aceste declaraţii, el a părut să dea înapoi, scrie news.ro.

”Nu căutăm nimic în privinţa schimbării regimului. Aici este clar vorba despre felul în care oprim Rusia”, a dat el asigurări.

Citește și: ALERTĂ SUA iau o decizie fără precedent împotriva Rusiei

Aceste declaraţii intervin în urma unei serii de schimburi replici dure între Moscova şi Londra.

Boris Johnson l-a catalogat săptămâna trecută pe Vladimir Putin drept un ”dictator”.

Citește și: Ungaria face front comun cu Rusia: INTERZICE ca armele destinate Ucrainei să treacă pe teritoriul său

Kremlinul a precizat luni că plasarea în alertă a forţei nucleare a fost decisă de către Vladimir Putin ca o reacţie la declaraţii ale ministrului britanic de Externe, Liz Truss, cu privire la posibile confruntăriarmate între Rusia şi NATO.

”Dacă nu-l oprim pe Putin în Ucraina, vom vedea alte ţări ameninţate, ţările baltice, Polonia, Republica Moldova, iar asta s-ar putea termina printr-un conflict cu NATO”, a declarat duminică Liz Truss.

Citește și: Vladimir Putin descrie Occidentul drept un 'imperiu al minciunilor' .