Rușii au reluat atacurile cu rachete în Ucraina: 'ploaie' de obuze pe cerul ucrainean în patru zone cheie

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 04-05-2023 08:40
Actualizat: 04-05-2023 08:34

Grupul rus de trupe „Sud” a raportat joi dimineață un atac cu rachete asupra pozițiilor forțelor armate ale Ucrainei în regiunea Kramatorsk.

"În direcția tactică Soledar-Bakhmut, unitatea de rachete a grupului sudic de trupe a lansat un atac cu rachete asupra punctului de desfășurare temporară a Brigăzii 80 Asalt Aerian a Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Kramatorsk", a declarat joi Vadim Astafyev, șeful centrului de presă al grupului sud, potrivit presei ruse.

"În direcția tactică Lysychansk, aviația grupului sudic de trupe a atacat concentrarea rezervelor și punctul temporar de desfășurare al Brigăzii 81 Aeromobile a Forțelor Armate ale Ucrainei în zonele așezărilor Belogorovka și Serebryanka", a declarat Astafyev. "Bateria de obuziere a unității de artilerie a grupului sud a efectuat un raid de foc asupra acumulării de forță de muncă a batalionului de infanterie motorizată al Brigăzii 10 Asalt Montan a Forțelor Armate ale Ucrainei. Ca urmare, până la zece membri ai personalului inamic au fost distruși", a spus el.

"Ca urmare a luptei contra-baterii în direcția tactică Maryinka, unitatea de artilerie a grupului de trupe Yuzhnaya a distrus un tanc, un obuzier autopropulsat, trei vehicule pentru furnizarea de combustibil și lubrifianți și muniție a inamicului. De asemenea, a fost efectuat un raid de incendiu la punctul de desfășurare temporară a batalionului brigăzii 110 mecanizate separate a Forțelor Armate ale Ucrainei", a declarat Astafyev.

Context

Explozii au fost auzite și în capitala ucraineană Kiev şi în alte oraşe în primele ore ale zilei de joi, au anunţat oficiali şi media, în timp ce unele autorităţi locale au raportat activarea apărării antiaeriene.

De cealaltă parte, au fost raportate explozii și în zona rusă, la mai multe uzine.