Binance a refuzat să comenteze un raport conform căruia CEO-ul său, Changpeng Zhao, aproape că a închis platforma criptografică din Statele Unite

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 03-08-2023 15:27

Binance a refuzat să comenteze un raport media conform căruia CEO-ul său, Changpeng Zhao , aproape că a închis brațul platformei de tranzacționare criptografică din Statele Unite, într-un efort de a-și proteja compania globală.

Citând surse anonime, mass-media tehnologică a raportat că consiliul de administrație al entității Binance din SUA, Binance.US, a inițiat un vot pentru lichidarea companiei. Cu toate acestea, ei nu au putut ajunge la o decizie unanimă, CEO-ul Binance.US, Brian Shroder, opunându-se, conform cointelegraph.com.

Potrivit raportului, Shroder era îngrijorat că o închidere bruscă a bursei din SUA ar fi dăunătoare utilizatorilor săi, deoarece aceștia ar fi forțați să-și mute rapid sau să-și lichideze activele.

Cointelegraph a contactat Binance, dar un purtător de cuvânt al schimbului a spus că „nu comentează” această problemă.

Binance și Zhao au devenit o țintă a autorităților de reglementare din SUA în ultimele luni. Pe 27 martie, Comisia de tranzacționare a mărfurilor futures din SUA a intentat un proces împotriva lui Binance și Zhao pentru presupuse încălcări ale tranzacțiilor. Pe 5 iunie, Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA a intentat, de asemenea, un proces împotriva bursei , a braței sale americane și a lui Zhao, susținând că Binance s-a „îmbogățit” cu miliarde de dolari americani, punând investitorii în pericol.

În ciuda provocărilor și riscurilor de reglementare, Binance continuă să-și extindă afacerile în diferite părți ale globului. Pe 1 august, Binance a anunțat oficial lansarea Binance Japan , oferind tranzacționare spot pentru 34 de jetoane. Exchange intenționează să-și migreze utilizatorii globali cu sediul în Japonia la versiunea locală începând cu 14 august, pentru a se conforma cadrului de reglementare al țării.

Citește și Binance caută să aducă pe piață monede stabile! 'Să ne diversificăm și să vedem'

Într-o sesiune Twitter (recent redenumită în X) pe 31 iulie, Zhao a declarat că, pe fondul riscurilor de reglementare și de transparență privind monedele stabile, este important să se diversifice . CEO-ul a subliniat că este precaut cu monedele stabile precum Tether cea mai mare monedă stabilă după capitalizarea pieței și a admis că chiar și Binance USD vine cu riscuri imprevizibile.

Citește și Abonații platformei X, fostul Twitter, își pot ascunde bifa albastra