Percheziții la firma care a declanșat Mega-SCANDALUL Panam Papers

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 23-04-2016 08:01

Autorităţile panameze au desfăşurat vineri o nouă percheziţie într-un birou al cabinetului de avocatură Mossack Fonseca, aflat în centrul aşa-numitului scandal 'Panama Papers', a anunţat procurorul însărcinat cu ancheta, potrivit AFP.

Vezi și: Amestec SUA în treburile PSD? Cu ce oficial american s-a văzut în secret rivalul lui Dragnea

Percheziţia survine după ce autorităţile "au primit noi informaţii privind prezenţa posibilă în acest imobil a unor documente legate de administrarea firmei Mossack Fonseca", a declarat Javier Caraballo, procurorul însărcinat cu lupta împotriva crimei organizate. 

Operaţiunea vizează de asemenea căutarea de informaţii privind "companiile care într-un mod sau altul au fost citate de media ca posibile autoare ale unor delicte", a precizat Caraballo presei. 

În cadrul acestei noi percheziţii, "am găsit o mare cantitate de documente care ar aparţine companiei", a adăugat el. Însă, potrivit acestuia, cabinetul de avocatură îşi arhivează majoritatea documentelor în formă digitală în peste o sută de servere.

Vezi și: CUTREMUR în presă: Suspiciuni că Mihai Gâdea e COLONEL

Cabinetul de avocatură şi-a exprimat într-un comunicat "dispoziţia de a colabora în cadrul investigaţiilor în curs" şi a dat asigurări că documentele prezente în sediul său conţin 'informaţii' de care justiţia dispune deja. 

Sediul principal al Mossack Fonseca a fost deja percheziţionat timp de 27 de ore la 12 aprilie. 

Cele circa 11,5 milioane de documente ale cabinetului de avocatură panamez Mossack Fonseca, dezvăluite la începutul lunii aprilie de o sută de instituţii media din întreaga lume, au scos la lumină un amplu sistem de evaziune fiscală în care au fost implicaţi înalţi responsabili politici, sportivi sau miliardari.AGERPRES