Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ample exerciții militare rusești în Marea Neagră

soldati rusi

12.500 de soldați staționați în Districtul militar Sud participă la aplicațiile care vizează testarea pregătirii de luptă a acestora. Rusia efectuează noi exerciţii militare în zona de la frontiera cu Ucraina, în peninsula Crimeea şi în Caucazul de Nord, după ce acum două săptămâni a organizat alte manevre ample.

Manevrele se desfăşoară în Districul Militar de Sud, Marea Neagră şi Marea Caspică.

Citește și: După o serie de scandaluri, Putin l-a destituit pe delegatul pentru drepturile copilului

Potrivit Ministerului rus al Apărării, aplicaţiile au drept scop testarea sistemelor de comandă a unor noi tipuri de arme şi echipamente militare. Operaţiunea, intitulată "Caucaz 2016", verifică şi gradul de mobilizare rapidă, măsurile de apărare teritorială, cu implicarea aviaţiei şi a forţelor navale din flotilele de la Marea Caspică şi Marea Neagră.

Aflat la Tula, unde a prezidat o şedinţă cu responsabilii complexului militar rus, Vladimir Putin a promis că în anul 2020 armata, inclusiv flota, vor fi modernizate şi în proporţie de 80% vor fi dotate cu armament de ultimă generaţie.

Aplicaţiile militare pe care le desfăşoară Rusia în partea de sud şi de vest a Federaţiei provoacă îngrijoare în Occident, mai ales că au loc în proximitatea zonei de instabilitate din estul Ucrainei.

Alianţa Nord-Atlantică şi-a repoziţionat forţele armate în Europa, fapt ce a provocat iritare la Moscova. Ca măsură de răspuns Rusia şi-a intensificat aplicaţiile militare motivând de fiecare dată că testează gradul de pregătire a unităţilor militare, anunță TVR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.