Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După o serie de scandaluri, Putin l-a destituit pe delegatul pentru drepturile copilului

www.dailystar.com.lb
Vladimir Putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a destituit vineri pe delegatul său pentru drepturile copilului, Pavel Astahov, implicat în ultimele luni în mai multe polemici din cauza unor afirmaţii extrem de controversate, relatează AFP, citează agerpres.ro

Astahov, aflat în post din 2009 şi care îşi prezentase demisia în luna iulie, va fi înlocuit de Anna Kuzneţova, şefa unui fond de caritate destinat copiilor, sprijinit de Kremlin. 

Pavel Astahov a declanşat un scandal mediatic în iunie prin afirmaţiile sale după moartea, într-o tabără de vară, a cel puţin 15 adolescenţi, înecaţi într-un lac din nordul Rusiei în urma scufundării vasului lor. "Deci, cum a fost la scăldat?", lansase el unui adolescent scăpat cu viaţă din naufragiu.

Deutsche Welle, analiză de coșmar pentru binomul SRI-DNA


O petiţie care cerea demisia sa a adunat atunci peste 160.000 de semnături. 

În luna mai, Pavel Astahov îi luase apărarea unui apropiat al liderului cecen pro-Kremlin, Ramzan Kadârov, responsabil în structurile de forţă de la Groznâi. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani şi căsătorit, luase de soţie o adolescentă de 17 ani, în pofida legislaţiei ruse care interzice poligamia. 

Oficialul rus declarase atunci că femeile "sunt deja ofilite la 27 de ani şi arată ca de 50 de ani", după care şi-a cerut scuze şi a afirmat că femeile de toate vârstele sunt "minunate".

Tensiuni în Guvernul Cioloș: Un ministru tehnocrat a RĂBUFNIT și își acuză colegii de 'duplicitate'


El a mai susţinut o lege controversată în 2013 care interzicea adoptarea copiilor ruşi de către familii americane, votată ca represalii la sancţiuni decise de Washington împotriva unor responsabili ruşi implicaţi în moartea în închisoare a avocatului Serghei Magniţki în 2009. 

Această lege a fost criticată de numeroase organizaţii neguvernamentale, care afirmă că ea a lăsat orfanilor ruşi mai puţine perspective pentru viitor. 

Kremlinul a efectuat în aceste ultime săptămâni, înaintea alegerilor legislative din 18 septembrie, o curăţenie în instituţii înlocuind guvernatori de regiuni, miniştri nepopulari şi reprezentanţi ai diverselor administraţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.