Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ample mişcări de trupe cu ocazia remanierii: Nume noi pregătite să preia ministere-cheie (surse)

Șah

Social-democraţii se vor reuni într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD luni, 19 noiembrie, de la ora 11.00. În ședința CExN, liderii PSD vor analiza un raport intern privind îndeplinirea programului de guvernare pe domenii de activitate, precum și un al doilea raport, al premierului Viorica Dăncilă, cu privire la activitatea fiecărui ministru.

Liderii PSD au avut mai multe întâlniri în ultimele zile, dar negocierile continuă şi în ultimele 24 de ore înainte de CEx.  În acest moment, sunt stabilite câteva nume sigure de miniştri care vor rămâne în Guvern. Printre cei care vor avea parte de o evaluare pozitivă se numără Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, Petre Daea, ministrul Agriculturii, și Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

CITEȘTE ȘI: Arme împotriva răcelii: Ceaiurile mai puţin cunoscute care întăresc sistemul imunitar

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, deşi este sigură de rămânerea în Guvern, ar viza alt minister. Prima ţintă ar fi Ministerul Transporturilor, dar nu este exclus nici Ministerul Dezvoltării. La Dezvoltare este, însă, în cărţi şi Mircea Drăghici, controversatul trezorier al PSD, acuzat în ultima perioadă, printr-o serie de dezvăluiri de presă, că ar fi gestionat în beneficiu propriu subvenţiile primite de PSD de la AEP. Ministerul Dezvoltării vine la pachet cu funcţia de vicepremier, actualul ministru, Paul Stănescu, urmând să-şi piardă funcţia din cauza poziţionării în tabăra anti-Dragnea.

La ministerul pentru IMM-uri va fi păstrat actualul ministru, Radu Oprea. Fostul ministru al Economiei şi, ulterior, al IMM-urilor din Guvernul Grindeanu, Alexandru Petrescu, ar urma să revină în Executiv, la Ministerul Comunicaţiilor, în locul lui Bogdan Cojocaru, rămas un anonim după aproape un an. Dănuţ Andruşcă părăseşte Ministerul Economiei, înlocuitorul fiind un cunoscut personaj al cărui nume nu a fost încă dezvăluit.

Niculae Bădălău, preşedintele PSD Giurgiu, este pregătit să preia Ministerul Transporturilor în cazul în care Lucian Şova ar fi remaniat. Viitorul ministru nu va fi într-o situaţie prea confortabilă, având în vedere greva generală de la metrou, scandalul transportatorilor şi eternele discuţii despre autostrăzi.

Dat iniţial ca remaniabil, ministrul Turismului, Bogdan Trif, ar putea fi păstrat în Guvern. De asemenea, vicepremierul Ana Birchall rămâne pe poziţii, potrivit surselor din PSD. Remaniabili mai suntGeorge Ivaşcu, ministrul Culturii, şi Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului.

Într-o situaţie incertă sunt vicepremierul Viorel Ştefan, dar şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

CITEȘTE ȘI: Transpiri excesiv? Vezi ce boală GRAVĂ ai putea avea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.