Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall a discutat cu o delegaţie chineză despre solicitările de transferare a cetăţenilor români aflaţi în detenţie în China

Inquam Photos / Octav Ganea
Ana Birchall

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a discutat vineri cu o delegaţie chineză despre solicitările de transferare în ţară a cetăţenilor români aflaţi în detenţie în China.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei transmis AGERPRES, Ana Birchall a avut întrevederi cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Jiang Yu, precum şi cu o delegaţie chineză prezentă pentru consultări consulare la Ministerul Afacerilor Externe. Întâlnirile au avut loc în contextul aniversării a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-chineze.

Ministerul Justiţiei precizează că pe agenda discuţiilor s-au aflat teme de interes precum cooperarea în domeniul justiţiei, cu accent pe posibilitatea încheierii unui tratat bilateral în materia transferării persoanelor condamnate, în contextul în care mai mulţi cetăţeni români aflaţi în detenţie în Republica Populară Chineză au formulat cereri de a fi aduşi pentru continuarea executării pedepsei în România.

"Având în vedere că între România şi Republica Populară Chineză nu există un tratat privind transferarea persoanelor condamnate, întâlnirea de astăzi a reprezentat un moment foarte important atât pentru identificarea unor soluţii practice şi stabilirea unor paşi concreţi pentru transferarea cetăţenilor români aflaţi în detenţie în China, cât şi pentru demararea negocierilor în vederea încheierii unui tratat bilateral în această materie. Ministerul Justiţiei continuă eforturile pentru transferarea în România, în regim de urgenţă, a cetăţenilor români condamnaţi pe teritoriul chinez", a declarat ministrul Birchall, potrivit comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.