Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall, declarații după întâlnirea cu reprezentanții MCV: 'Vreau să vă spun că a fost o întâlnire foarte bună'

PSnews
Birchall

Ministrul Justiției s-a întâlnit, marți, cu delegația MCV, iar în urma discuțiilor, Ana Birchall a declarat că dialogul cu delegația a fost transparent, bazat pe profesionalism și responsabilitate. Ministrul a mai precizat că obiectivul principal al României este ridicarea MCV-ului.

,,Am avut întâlnire cu reprezentanții Comisiei MCV. Vreau să vă spun că a fost o întâlnire foarte bună. Am reluat dialogul pe baze de profesionalism, responsabilitate, transparență, lucru care a fost salutat și noi, la rândul nostru, am salutat prestanța colegilor de la Bruxelles. Vreau să vă spun că România este, a fost și va rămâne o țară profund atașată valorilor europene și statului de drept, precum și apărării drepturilor și libertăților fundamentale atât ale cetățenilor României cât și ale cetățenilor europeni”, a declarat Ana Birchall, ministrul Justiției, în urma reuniunii cu delegația MCV, potrivit Mediafax. 

Ministrul a precizat că nu poate oferi foarte multe detalii legate de discuțiile critice, din respect față de colegii din delegație care au întâlniri cu alte instituții în acest moment.

Câți bani plătește statul român pentru medicamente. Adevăratul DEZASTRU din spatele taxei claw-back


,,După cum știți, la Ministerul Justiției se adună toată punctele de vedere de la toate instituțiile care contribuie la acest raport, dar pot să vă spun, pe scurt, că a fost o întâlnire foarte bună, de lucru, normală de altfel. Mă bucur că am reluat acest dialog pe bază de transparență, încredere, de profesionalism”, a mai adăugat ministrul Justiției. 

Ana Birchall a declarat că ridicarea MCV-ului este obiectivul principal al României. 

,,A fost o întâlnire bazată pe onestitate, pe transparență. Ne-am ascultat fiecare și eu cred că e un foarte bun început, până la urmă, obiectivul principal al României este ridicarea MCV-ului și acest obiectiv atât de important pentru România. Sper eu să poată fi realizat cât de curând posibil. Și nu depinde decât de noi acest lucru”, a conchis ministrul Justiției. 

O delegaţie MCV a efectuat, marţi, o vizită în România, pentru a evalua situaţia justiţiei din ţara noastră. Reprezentanţii Comisiei Europene au avut întâlniri cu ministrul Justiţiei, Ana Birchall. 

Potrivit raportului MCV din noiembrie 2018, adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România.

Tot la acea vreme, oficialii europeni au recomandat suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.