Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall, discuții cu ambasadorul Marii Britanii privind impactul BREXIT asupra românilor

facebook.com
ana birchall

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, l-a primit vineri pe ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, cu care a vorbit inclusiv despre eventualul impact pe care Brexit îl va avea asupra românilor ce lucrează în această ţară, informează agerpres.ro

Potrivit MAE, în cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte referitoare la procesul de negociere privind ieşirea Marii Britanii din UE, precum şi viitorul relaţiei dintre Marea Britanie şi UE. 

Cu acest prilej, ministrul delegat Ana Birchall a exprimat sprijinul României pentru menţinerea unei cooperări strânse între Marea Britanie şi UE după ieşirea acesteia din UE, având în vedere buna colaborare şi similaritatea abordărilor României şi Marii Britanii în numeroase domenii de interes comun pe agenda europeană.

Avere de INVIDIAT a Anei Birchall: Câte milioane are în cont ministrul interimar al Justiției


Ministrul delegat a exprimat încrederea că parteneriatul dintre Marea Britanie şi UE27 va continua pe viitor. Oficialul român a arătat că Marea Britanie este şi trebuie să rămână unul dintre partenerii strategici ai României, având în vedere relaţia bilaterală foarte bună, fundamentată pe un Parteneriat Strategic solid, arată sursa citată. 

Ana Birchall a subliniat că unul dintre obiectivele majore ale României în viitoarele negocieri va fi "limitarea impactului procesului Brexit asupra cetăţenilor de origine română care trăiesc şi/sau lucrează pe teritoriul Marii Britanii". 

În acest sens, ea a reliefat că România va urmări ca toate drepturile derivând din legislaţia UE de care cetăţenii români se bucură în prezent în Marea Britanie să fie protejate şi păstrate în cadrul unui viitor acord cu UE27, mai precizează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.