Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall, întâlnire cu ambasadorul Germaniei la București

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Ministrul delegat Ana Birchall l-a primit vineri pe ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, cu care a discutat despre cooperarea dintre cele două ţări în domeniul afacerilor europene, făcându-se totodată o trecere în revistă a domeniilor de interes comun. 

"În pofida constrângerilor de program apărute în urma desemnării ministrului delegat Ana Birchall în poziţia de ministru interimar al Justiţiei, oficialul român a dorit ca această întrevedere să aibă loc având în vedere că a fost perfectată şi reconfirmată în săptămânile precedente", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Florin Iordache, precizări de ultimă oră privind demisia. A rămas la mâna lui Iohannis



Întrevederea a vizat cooperarea dintre România şi Germania în domeniul afacerilor europene şi o trecere în revistă a domeniilor de interes comun, cu accent pe dialogul şi coordonarea bilaterală constantă, gestionarea migraţiei, securitatea internă a UE, procesul de negociere privind ieşirea Marii Britanii din UE, precum şi procesul de reflecţie asupra viitorului Europei, precizează MAE. 

Potrivit sursei citate, Ana Birchall a exprimat deschiderea pentru eforturile comune de consolidare a proiectului european, subliniind importanţa solidarităţii şi unităţii pentru integrare şi coeziune europeană. 

De asemenea, Birchall a subliniat importanţa măsurilor şi a instrumentelor care consolidează securitatea cetăţenilor europeni şi protecţia frontierelor externe ale Uniunii Europene şi a evidenţiat contribuţia substanţială a României pentru avansarea acestor obiective. 

"A reafirmat, totodată, sprijinul României pentru identificarea unor soluţii consensuale şi eficiente în gestionarea migraţiei la nivel european. Partea română a evocat necesitatea consolidării cooperării cu partenerii externi, state de origine şi de tranzit, care să permită formularea de soluţii durabile la cauzele profunde ale migraţiei", arată MAE. 

Referindu-se la exercitarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România în prima jumătate a anului 2019, ministrul delegat a informat asupra demarării pregătirilor necesare şi a transmis disponibilitatea pentru un dialog structurat cu partea germană pe aceasta temă, în perioada următoare. 

Birchall a exprimat importanţa deosebită a acestui proiect pentru România şi Uniunea Europeană deopotrivă, reiterând oportunităţile şi provocările pe care ţara noastră va trebui să le gestioneze în perioada mandatului său. 

Ambasadorul Cord Meier-Klodt a reiterat oportunitatea efectuării unei vizite în Germania de către oficialul român, în perioada următoare, pentru a dezbate elemente de interes comun aflate agenda europeană, precizează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.