Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall, întrevedere cu secretarul general adjunct al CE

facebook.com
ana birchall

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut joi o întrevedere cu Jean-Eric Paquet, secretar general adjunct al Comisiei Europene, în contextul vizitei de lucru efectuate la Bruxelles, fiind abordate teme precum viitorul Uniunii şi recomandările specifice pentru statele membre în cadrul Semestrului European. 

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de MAE, în cadrul dialogului cu oficialul european au fost purtate discuţii pe dosare sectoriale de interes deosebit pentru România, precum piaţa internă şi libertăţile fundamentale ale acesteia, dimensiunea socială a Europei, energie şi schimbări climatice. Totodată, în cadrul întrevederii a fost subliniată importanţa acordată cooperării cu Comisia Europeană pe temele abordate în discuţie, inclusiv din perspectiva preluării preşedinţiei rotative a Consiliului UE în semestrul I din 2019.

Ieşirea din Acordul de la Paris a SUA provoacă un TZUNAMI de reacţii la nivel global - VIDEO


"Exercitarea preşedinţiei Consiliului UE reprezintă una dintre priorităţile noastre. Suntem de 10 ani membri UE şi cred că avem maturitatea de a transforma o mare provocare într-o oportunitate. Pentru pregătirea unui mandat de succes la conducerea Consiliului Uniunii Europene, în perspectiva primului semestru din 2019, consultările cu reprezentanţii CE joacă un rol fundamental. De aceea, am convenit să avem un dialog cât mai strâns şi să identificăm modalităţi de a colabora îndeaproape, mai ales pe temele de actualitate europeană", a declarat Ana Birchall, conform comunicatului citat. 

Totodată, pentru a avea o imagine cât mai clară, cei doi oficiali au discutat despre dosarele importante şi strategice de pe agenda europeană, astfel încât România să fie pregătită să le finalizeze în mandatul pe care îl va exercita în fruntea Consiliului UE, precizează MAE.

Prin ce INFERN a trecut un celebru afacerist în pușcărie: Dezvăluiri ȘOCANTE ale lui Miron Cozma


Un alt punct abordat în cadrul discuţiilor dintre Ana Birchall şi Jean-Eric Paquet a fost cel referitor la acordarea de sprijin în domeniul resurselor umane de către Comisia Europeană, în sensul formării specialiştilor şi al pregătirii personalului specializat în vederea exercitării în bune condiţii a preşedinţiei Consiliului UE, arată sursa citată. 

"O preşedinţie de succes depinde şi de calitatea resurselor umane disponibile pentru acest proiect deosebit de important. De aceea, pe lângă pregătirile intense şi eforturile pe care le facem acasă în pregătirea preşedinţiei Consiliului UE, suportul Comisiei Europene pe acest palier al formării şi pregătirii specialiştilor este deosebit de util şi binevenit", a precizat Ana Birchall. 

În privinţa Semestrului European, instrument lansat la nivelul UE în anul 2010 prin care statele membre UE îşi coordonează politicile economice şi de ocupare a forţei de muncă, în concordanţă cu Pactul de Stabilitate şi Creştere şi Strategia Europa 2020, cei doi interlocutori au dezbătut aspecte referitoare la implementarea reformelor structurale la nivel european, dar şi naţional. Ministrul delegat a reconfirmat cu această ocazie faptul că există angajament politic la nivel naţional cu privire la participarea activă a României în Semestrul European şi punerea în practică a recomandărilor specifice de ţară şi a obiectivelor Strategiei Europa 2020, menţionează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.