Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall participă la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG) în format UE27

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, participă, luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG) în format UE27, care se desfăşoară la Bruxelles, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES

Cu acest prilej, miniştrii pentru afaceri europene vor aproba decizia Consiliului de autorizare a deschiderii negocierilor pentru un acord cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord care stabileşte condiţiile de retragere din Uniunea Europeană. Totodată, reuniunea CAG va avea pe agendă şi adoptarea proiectului de decizie a Consiliului Uniunii Europene referitor la instituirea grupului de lucru ad-hoc privind articolul 50, precum şi discuţii pe marginea agendei adnotate a Consiliului European UE27 din 22 sau 23 iunie, arată sursa citată.

Mesajul EMOȚIONANT al Simonei Halep după înfrângerea din finala de la Roma / VIDEO


În marja reuniunii, ministrul delegat Ana Birchall va avea o întrevedere cu omologul eston, Matti Maasikas, pentru discuţii pe marginea priorităţilor Preşedinţiei estone a Consiliului UE şi a principalelor dosare în dezbatere la nivel european.

Dan Andronic deschide seria audierilor de la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009

În perspectiva dezbaterilor, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a precizat că pentru ţara noastră "este deosebit de importantă protejarea drepturilor şi intereselor românilor din Marea Britanie şi ale familiilor lor". În acelaşi timp, arată comunicatul, Ana Birchall a apreciat că "directivele de negociere sunt echilibrate şi în acord cu orientările Consiliului European". 

"Poziţia noastră de principiu este că aceste directive să fie neechivoce şi să corespundă intereselor UE27, în special în privinţa aspectelor sensibile, precum drepturile cetăţenilor şi implicaţiile financiare", a precizat ministrul delegat, potrivit MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.