Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall preia mesajul șefului DNA și atacă: 'Acum poate înțelegeți de ce eu am numit SIIJ Cooperativa Nufărul'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ana Birchall

De la înfiinţarea Secţiei Speciale, niciun procuror şi niciun judecător n-a fost trimis în judecată pentru corupție, susține Ana Birchall, fost ministru al Justiției pe Facebook, care preia mesajul procurorului-șef DNA Crin Bologa. Totodată, fostul ministru afirmă că susține în continuare desființarea SIIJ.

„De la înfiinţarea Secţiei Speciale, niciun procuror şi niciun judecător n-a fost trimis în judecată pentru corupție. Acesta este adevaratul "raport de activitate" al Sectiei Speciale (SIIJ), NU minciunile si manipularile propagate in spatiul public de Iordache, Savonea si gasca gen "existența Secției Speciale e vitală pentru ca magistrații să răspundă pentru activitatea lor și mai ales pentru a da socoteală pentru presupusele abuzuri pe care le-ar comite prin sentințele date"! Unde este raspunderea cand niciun procuror sau judecator, dar niciunul, NU a fost trimis in judecata pentru acte de coruptie!?? Acum poate intelegeti de ce eu am numit SIIJ Cooperativa Nufarul si de ce mi-am atras atatia dusmani pentru ca am avut curajul si am sustinut ( si continui sa sustin) desfiintarea SIIJ!”, scrie Birchall pe Facebook.

UN MILIARD de euro pentru presă: Atât dă Google și a bătut palma cu 200 de publicații din lume

Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a declarat, joi seară, pentru Europa FM, că Secția Specială nu a trimis în judecată, de la înfiinţare, niciun procuror şi niciun judecător pentru corupţie, lucru care nu s-ar fi întâmplat dacă DNA ar fi avut în continuare această competenţă.

"Am constatat că de la înfiinţarea SIIJ, din 2018, noi trimiţând acolo dosarele, n-a apărut niciun dosar de corupţie cu magistraţi, nici măcar din cele pe care noi le-am declinat către Secţia Specială. Şi acele dosare, dacă n-au fost clasate, vor reveni la DNA. De la înfiinţarea Secţiei, niciun procuror şi niciun judecător n-a fost trimis în judecată pentru corupţie. Acest lucru nu se întâmpla când DNA avea această competenţă", a declarat şeful DNA.

Totodată, Crin Bologa a adus în discuție și desființarea Secției Speciale, în condițiile în care miercuri, ministrul Justiției a anunțat că pune în dezbatere publică Legile Justiției, modificate anterior de coaliția PSD-ALDE, iar una dintre principalele propuneri este desfiinţarea Secţiei Speciale.

"În ceea ce privește reînființarea serviciului de combatere a infracțiunilor din justiție, nu împotriva magistraților, (…) eu cred că vor trebui să fie procurori specializați pe acest domeniu, pentru că această specializare a atras și rezultatele din trecut.

De ce era nocivă această Secție Specială? Gândiți-vă că este mult mai ușor să încerci să controlezi 3-5 procurori și este greu să controlezi peste 100 de procurori ai DNA, la care se adăugau și alți procurori de la Parchetul General. Era mai greu controlul asupra acestor procurori. Nu acesta lucru se poate întâmpla în momentul în care se concentrează în mâna a câțiva procurori această competență", a mai adăugat Crin Bologa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.