Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall spune că România şi Marea Britanie trebuie să construiască, post-Brexit, o viziune mai amplă a parteneriatului

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Relaţiile dintre România şi Marea Britanie au o "fundaţie solidă şi numeroase oportunităţi de dezvoltare pentru viitor" iar după Brexit, România şi Regatul Unit vor trebui "să construiască o viziune mai amplă" pentru reactualizarea parteneriatului strategic, a scris vicepremierul Ana Birchall, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României s-a întâlnit cu ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell. Ea a vorbit despre actualizarea parteneriatului România - Marea Britanie post-Brexit, "prin identificarea de noi căi de cooperare şi promovarea unei agende mai vaste". "Extinderea viziunii privind parteneriatul strategic româno-britanic va însemna şi posibilitatea de a răspunde mai bine noilor provocări din actualul şi viitorul context internaţional", afirmă Birchall, conform Agerpres.

În opinia sa, "pentru România este important ca Marea Britanie să rămână cât mai aproape de Uniunea Europeană şi să joace în continuare un rol de prim-plan pe dimensiunile de securitate, apărare şi economie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.