Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall va participa la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, Bruxelles

facebook.com
ana birchall

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va participa la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), care se va desfăşura marţi la Bruxelles şi va aborda, în discuţiile pe care le va avea în acest context, inclusiv propunerile de reformă ale Uniunii prezentate de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în "Cartea Albă". 

Cu ocazia CAG, va fi adoptat în mod formal proiectul de concluzii al Consiliului pe tema raportului privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), proiect care recunoaşte progresele majore realizate de România pe durata funcţionării mecanismului şi reliefează, alături de recomandările specifice, susţinerea demersurilor autorităţilor române în vederea îndeplinirii obiectivelor MCV, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis luni AGERPRES.

Bani 'FĂRĂ NUMĂR' pentru autoritățile locale: Ce se întâmplă cu ordonanța 9


Înainte de plecarea la Bruxelles, ministrul Ana Birchall a exprimat "deschiderea autorităţilor române de a continua cooperarea cu Comisia Europeană pe elementele vizate de MCV, în vederea îndeplinirii obiectivului comun de finalizare a Mecanismului". 

"Considerăm că este necesar ca cele 12 recomandări din partea Comisiei cuprinse în MCV să aibă un limbaj clar, fără echivoc, un limbaj care să nu mai lase loc la interpretări şi să conţină şi un calendar clar şi specific cu privire atât la implementarea acestora, cât şi la perspectiva finalizării Mecanismului pentru România", arată ministrul delegat, potrivit comunicatului MAE.

Percheziții de AMPLOARE în două județe din țară, după ce 7500 de persoane au fost înșelate


Reuniunea CAG va avea în vedere şi ultimele pregătiri pentru Consiliul European din 9-10 martie, cu participarea şefilor de stat şi de guvern. În acest context, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va participa la discuţiile privind ocuparea forţei de muncă, măsurile privind creşterea economică şi îmbunătăţirea competitivităţii, migraţia, securitatea şi apărarea comună europeană, dar şi stadiul parcursului european din Balcanii de Vest. 

"Pentru România, este important ca textul concluziilor viitorului Consiliu European să reflecte o serie de elemente de interes cu privire la continuarea implementării strategiilor privind Piaţa Internă, consolidarea politicii industriale a UE, precum şi reiterarea menţinerii angajamentului Uniunii în Balcanii de Vest", a precizat ministrul delegat pentru Afaceri Europene în pregătirea participării la CAG. 

De asemenea, miniştrii pentru afaceri europene vor avea un schimb de opinii cu privire la Semestrul European. Un alt punct pe agendă vizează prezentarea de către Preşedinţia malteză a Consiliului UE a unei informări referitoare la stadiul implementării prevederilor Acordului Inter-instituţional privind mai buna legiferare. 

În marja reuniunii, Ana Birchall va avea două întâlniri bilaterale - cu ministrul de stat german pentru Europa, Michael Roth, şi cu secretarul de stat spaniol pentru Uniunea Europeană, Jorge Toledo Albinana. Ministrul delegat Ana Birchall va purta discuţii separate şi cu comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu. În toate aceste discuţii, Ana Birchall va aborda şi propunerile de reformă ale Uniunii prezentate de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în "Cartea Albă", precizează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.