Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANAF ia urma marilor averi. Șeful Fiscului a chemat FMI în ajutor

facebook.com
avere averi

Preşedintele ANAf, Lucian Heiuş, a avut, luni, o întâlnire cu reprezentanţii FMI pentru a îmbunătăţi activitatea de conformare a persoanelor fizice cu averi mari.

”Am avut astăzi prima întâlnire cu reprezentanţii unei misiuni de asistenţă tehnică din partea FMI, care are ca obiectiv îmbunătăţirea conformarii în zona persoanelor fizice cu averi mari”, a anunţat, luni, Lucian Heiuş, pe Facebook. Potrivit acestuia, cei doi experţi ai Fondului Monetar, Graham Whyte (Australia) şi Margaret Gavaghan (SUA) îşi propun ca în urma acestui exerciţiu să elaboreze o serie de recomandări privind dezvoltarea unui plan de acţiune privind creşterea conformării fiscale a persoanelor fizice cu mari averi.

„Este important să luăm expertiză din țările dezvoltate. Experții vor sta două săptămâni pentru a instrui și a găsi cele mai bune mijloace pentru a ne perfecționa și în acest domeniu. Legea prevede că diferențele între veniturile declarate și veniturile descoperite de ANAF care depășesc 50.000 lei intră în atenția noastră și verificăm dacă au cadru ilicit și dacă au fost impozitate. Din păcate descoperim sume importante de bani. Găsim diferențe doar pe o persoană fizică și de 3-4 milioane lei, venituri declarate și nedeclarate care se regăsec în activele cumulate în ultimii 5 ani”, a declarat Heiuș, potrivit Digi24.

În 17 iunie, Lucian Heiuş, anunţa că, de la 1 iulie, instituţia pe care o conduce va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice, precizând că în urma unei analize a rezultat că 561.000 de persoane au acumulat o diferenţă între veniturile estimate de ANAF şi veniturile declarate de 20 de miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.