Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANAF încasări RECORD în 2016, 'în condiții mai vitrege' decât anul trecut

dragos doros

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a încasat, în primele patru luni din acest an, venituri la bugetul de stat cu 1,6 miliarde de lei mai mari decât în perioada similară a anului trecut.

ANAF a încasat, în primele patru luni din acest an, venituri la bugetul de stat cu 1,6 miliarde de lei peste cele consemnate în perioada similară a anului 2015 și a recuperat mai mult de trei sferturi din reducerea de TVA, atât cota generală, cât și cota pentru produsele agroalimentare, a declarat, marți, președintele ANAF, Dragoș Doroș, într-o conferință pe teme economice.

"Pe primele patru luni ale anului 2016, am încasat cu 1,6 miliarde de lei mai mult decât în primele patru luni din 2015 în condiţii mai vitrege: TVA a scăzut cu 15 puncte procentuale la alimente şi cu patru puncte, cota generală. În plus, am recuperat trei sferturi din reducerea de TVA. În primele nouă zile din mai 2016, am încasat cu 770 de milioane de lei mai mult decât s-a încasat în primele nouă zile din mai 2015", a explicat Doroş.

Potrivit acestuia, obiectivul ANAF vizează îmbunătățirea relației cu contribuabilii, astfel încât să se obțină bani mai mulți prin dialogul cu plătitorii de taxe și mai puțin prin măsuri intempestive.

"Este un interes comun să avem la timp banii care ne trebuie", a mai spus președintele ANAF,potrivit Agerpres, citat de Știrile B1.

În același timp, el speră ca, într-un orizont de timp rezonabil, de 1, 2 sau 3 ani, administrația fiscală să devină o instituție care oferă servicii contribuabililor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.