Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist politic: 'Cât mai rezistă Dragnea'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea gânditor

"Cert e că după protestele din toată țara, Dragnea este văzut cu alți ochi chiar de proprii lui oameni", a scris Stelian Tănase pe blog-ul său.

"Ca orice partid de tip bolșevic (PSD rămîne succesorul PCR, via FSN&Iliescu ), de cîte ori PSD are probleme interne, caută nu cauzele reale ale crizei, ci „dușmanii din afară strecturati in partid”. Inaintasul pesedistiilor, Lenin, ii dădea afara din partid pe cei care erau in dezacord cu el. Stalin ii punea la zi, după ce le inscena mari procese politice (show trials). Vremurile s-au schimbat, bolsevicii au pierdut pariul cu istoria. Dar multe metehne au rămas intacte. Una este cea cu omplotul urzit pentru distrugerea partidului, sau, eventual, de a inlocui liderul.

Traduc. Vine așa – dacă Drgnea isi simte amenințată șefia, înseamnă că Iohnanis a infiltrat in partid cozi de topor, vinzători de țară, Iude. Mirșavii acestia își dau demisia, ies in public si se desolidarizeaza de decizile sale ( in cazul de fata ordonanțele), comit și alte acte de insurburdonare si ostilitate față de Dragnea, infailibilul maxilider al PS. Dacă il critici pe Dragnea, dacă nu votezi cum iți dictează el, înseamna că vrei răul partidului, și trebuie să fii eliminat. Cind a fost sa fie scos Zgonea, a lansat informatia (pe surse fireste) că era agent si lucra pentru Cotroceni și ambasada americană! De fapt vina lui Zgonea era ca i-a cerut lui Dragnea sa se retraga după ce a fost condamnat. Aviz amatorilor. Regasim aici obsesia bolsevicilor cu privire al „unitatea de monolit a partidului,sstrins unit in jurul comdandatului suprem”.

Citește și: Un avocat celebru anunță: 'Excluderea Cameliei Bogdan din magistratură, ARGUMENT la CEDO'

Acum Dragnea incolțit vine din nou cu gogorița asta conspiraționistă. Animozitatea față de el în PSD e in crestere, autoritatea lui a scăzut dramatic in aceste zile. D-aia a ieșit la persă să ne comunice că există infiltrati in PSD. Ia identificat după pozitiile pe care le iau in partid. El incearcă să reducă la tăcere curajoșii, contestatarii lui, saii intimdeze ca sa nu fie taxați trădători .

Lui Dragnea ii va fi tot mai greu să-si stăpinească partidul. Pesedistii sunt după alegeri cu sacii in căruță – primari, consilieri, parlamentari. Nu stau cu mina intinsa la ușa lui să-l lingușeasca, să-i ceară un loc pe undeva, un os de ros. Așadar Dragnea nu prea mai resuseste sa ii controelze si manipuleze.Nu poate conta pe fidelitatea lor pe viitor. Asa că, trebuie să se astepte la tot mai multe critici, la pozitii divergente, la aparitia unor grupuri ostile lui, la punerea in dsicutie a deciziilor lui. In fond Dragnea pierdut pe mîna lui victoria PSD din 11 dec. Din cauza lui și a problemelor lui cu Justitia, PSD este OUT în aceste zile Are de confruntat un mare deficit de imagine și credibilitate. PSD e izolat (cu guvern cu tot) pe plan internațional.

Maniera dictatorială de a conduce, capriciile sale, caracterul său ranchiuonos si razbunator, felul cum pune pumnul in gură in partid cind nu ii convine ceva, sunt deja notorii. Ma intreb cit vor mai sta pesedistii (membrii de rind, militantii, establishmetul PSD) cu capul plecat in fața lui !? Cit vor mai accepta să fie călcați pe cap!? Este greu de spus. Cert e că după protestele din toata tara, Dragnea este văzut cu alți ochi chiar de proprii lui oameni- si vorbesc in cunostinta de cauză. E vazut ca unu lid care poate lau riscuri nemăsuratesi paote arunca partidul intro aventură partidul pentru interesul lui.

Zilele lui Liviu Dragnea la șefia PSD sunt numărate.", a spus Stelian Tănase pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.