Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist politic: Care sunt atuurile lui Florin Cîțu și Ludovic Orban în cursa pentru șefia PNL

citu orban

Analistul politic Radu Magdin a prezentat, citat de Mediafax, argumentele cu care Florin Cîțu și Ludovic Orban își pot convinge colegii de partid să-i susțină la șefia partidului.

„O mare parte dintre aceşti primari sau preşedinţi de consilii judeţene sunt şi lideri de organizaţie judeţeană. Relaţia dintre politica naţională şi politica locală înseamnă, de foarte multe ori, o aşteptare de transfer de resurse sau de sprijin pentru proiecte din planul naţional înspre plan local. Ceea ce se joacă, ce poate fi jucat de către tabăra Cîţu este ideea că, în calitate de premier, am acces la resurse şi, în consecinţă, te încurajez să fii în echipa mea, deoarece, chiar şi până la momentul în care se va lua o decizie în PNL, stai oarecum în pixul meu”, consideră analistul politic, Radu Magdin.

Florin Cîţu ar putea pune, aşadar, pe masa negocierilor cartea accesului generos la bani.

Dar, ce ar putea promite Ludovic Orban, din calitatea de preşedinte al Camerei Deputaţilor?

„Ludovic Orban ar putea să spună: aţi trăit bine cu mine. Aţi avut acces la mine, am fost civilizat cu voi. Sigur, resursele au fost limitate. Astea au fost. Dar, nici Cîţu nu vă poate promite, cu adevărat, mai mult”, crede analistul Radu Magdin.

Nehotărâţii încă aşteaptă. Ilie Bolojan este unul dintre ei. Liderul de la Bihor a fost primul care a lansat pe piaţă o posibilitate exclusă până acum de toată lumea: cine pierde cursa internă, trebuie să piardă şi funcţia în stat.

„Aşteaptă să fie curtaţi, cu siguranţă, de fiecare dintre tabere. Dar, sunt şi într-un sentiment de espectativă, apropo de semnalele primite, pe ultima sută de metri, de la preşedinte. Domnul Bolojan a spus ceva de genul: haideţi să vedem şi ce spune Iohannis. Acest mesaj de ”câştigătorul ia totul” capătă tracţiune”, a mai spus Radu Magdin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.