Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist politic: 'Cioloș a făcut un joc de MODEST. Adio, domnule Cioloș'

Inquam Photos / Octav Ganea
ciolos avion Inquam Photos

Stelian Tănase a făcut, pe blog-ul său, o scurtă radiografie a mandatului de premier al lui Dacian Cioloș. "Asta e mentalitatea lui – de fucționar nu de om politic.", a spus analistul politic.

"Circula odată un film britanic „Good bye Mr Chips” care era f. popular. L-am văzut prin anii 70 la TVR. Parafrazind azi am putea spune la fel, Adio dle Cioloș !

Dacian Ciolos a fost adus ca o mare gaselniț a Cotrocenilor de la Bruxelles in fruntea guvernului de Klaus Iohannis – care și dorea mult guvernul lui – după tragedia de la Club Colectiv. O masura de avarie dar și o manevră politica. A fost privit cu incredere și primele impresii au fost bune. Avea aerul serios al unui premiant de liceu. De funcționar cumpătat. Lumea era sătulă de politicienii corupți, buni numai de gură. Avea și amintirea proaspătă a guvernului – deplorabil – PSD- ALDE-UNPR condus de Victor Ponta. In sondaje Dacian Cioloș a apărut repede in poziții de top.

Citește și: E Furtună în Parlament: Găină și Cocoș vor vota viitoarele legi pentru români

Pe fond – ca guvern de trazniție, provizoriu, tehnocrat – nu avea de făcut decit două lucuri 1/ să asigure bugetul pe 2016 și 2/ buna desfăsurare a alegerilor. Ceee ce a facut în ambele cazuri. De unde a apărut rostogolirea lui Ciolos și a guvernului său!? In ziua alegerilor parlamentare 11 dec. el s-a aflat cel mai jos in sondaje de cind era prim-ministru. Unele cauza ii apartin, tin de personalitatea lui, altele nu. De fapt Cioloș s-a aflat de la inceput in nov 2015 intr-o trapă a timpului. L-au ajuns repede din urmă problemele reale, mai ales confruntarea pe toate planurile dintre PSD si PNL intr-un an electoral cu două rinduri de alegeri, locale și parlamentare. Si mass-media, după citeva săptămini de expectativă, s-au repezit asupra Palatului Victoria. Rezultatul a fost că jumatate dintre ministri au fost înlocuiti. Calitatea membrilor guvernului a fost una din marile probleme. Guvernul a fost alcătuit pe genunchi, încropit, etc. Am văzut citeva personaje serioase, dar cei mai multi dintre miniștri și secretari de stat nu aveau ce cauta intr-un guvern din Europa in 2016.De o mediocritate totală. Am constatat repede că nu îi țin balamalele.

Toată măsura personajului Cioloș s-a văzut bine ca o planetă privită cu lunetă la final de manda:E vorba despre u zigzagurile sale vizavi de intrarea in politică. Ciolos a făcut un joc de modest, de funcționar cu mînecuțe, atent la mișcările personalului dintr-o instituie, dornic să prinda o marire de salariu, un post mai confortabil. Asta e metnalitaeta lui – de fucționar nu de om politic. S-a ținut de o parte ca sa vadă cum ies alegerile, dacă Iohannis&PNL ciștigă sau nu. Daca ar fi cistigat, si i s-ar fi propus sa fie premier, ar fi intrat in PNL; ca lider. altfel nu! Acest oportunism ieftin a fost sesizat. Lumea nu l-a considerat demn de a fi un lider si nu a acordat voturile partidului care-l sustinea. CIolos nu a fost o locomotivă, cum sperau lunii. Ciolos nu e apt să asume mari răspunderiși nici riscuri. Tot ce ca contat pentru el fsto saisi menajeze cariera. A vrut să fie numit, nu ales.

Acum va pleca la Bruxelles să-si gaseasca un job ca funcționar. Adio d-le Cioloș ! .", a scris Stelian Tănase pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.