Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist politic: Legile României, în favoarea fuziunii PNL-PDL

alianta-pnl-pdl

Fostul consilier al preşedintelui Emil Constantinescu este de părere că legea funcţionării şi finanţării partidelor politice impune un timp mai îndelungat pentru creşterea unui partid. Odată ce scena politică se va polariza între stânga şi dreapta, nimeni nu îşi va mai permite să rupă bucăţi din partide, în speranţa că va contrui rapid şi uşor ceva nou, de la zero.

Este o problemă a legislaţiei din România. Prin mai multe prevederi, în mod evident, nu sunt încurajate iniţiativele cetăţeneşti în sensul configurării de noi structuri politice. De la prevederile legate de numărul de semnături pentru înfiinţare, până la pragul electoral. În general, orice legislaţie care este restrictivă vizavi de posibilitatea unor noi vehicole de reprezentare, indiferent că sunt acestea ale societăţii civile sau ale cetăţenilor în calitatea lor de electori, sunt nefireşti”, susţine Dan Lazea.

Schimbare spectaculoasă la următoarele alegeri europarlamentare

În luna februarie a acestui an, Curtea Constituţională a Germaniei a decis desfiinţarea pragului electoral. Decizia Curţii de la Karlsruhe va avea consecinţele în planul afacerilor europene, crede Dan Lazea. Acest lucru va afecta şi României, însă, cel puţin deocamdată, doar la alegerile europarlamentare. „E pentru prima oară când Curtea de la Karlsruhe statuează desfiinţarea pragului electoral pentru alegerile europarlamentare. Lucru care cred că pentru alegerile de peste 5 ani se va generaliza. Dar Curtea de la Karlsruhe nu are jurisprudenţă pentru alte state naţionale. Ar putea să fie folosită ca precedent pentru alegerile europarlamentare, nu pentru alegerile naţionale”, afirmă Lazea, într-o analiză pentru stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.