Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiștii Erste dau Guvernul Ludovic Orban de gol: România a alocat 3% din PIB pentru redresarea economiei, faţă de 18%, cât a dat Ungaria

poza-guvern

Revenirea economică a României va mai dura, avertizează analiştii grupului bancar Erste, proprietarul BCR, potrivit Ziarului Financiar. PIB-ul României va scădea cu 4,7% în 2020, potrivit estimărilor Erste. România a alocat doar 3% din PIB pentru redresarea economiei, pe când Ungaria a alocat 18%, anunță MEDIAFAX.

Analiştii Erste, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est şi proprietarul BCR, a doua bancă din România, susţin că revenirea economică a României are forma unui val, scrie Ziarul Financiar. Practic, perioadele de creştere vor alterna cu perioade de scăderi, astfel încât revenirea la nivelul din 2019 va dura.

Citește și: Tudose, atac devastator la adresa PNL și USR-PLUS: ‘Mor oamenii cu zile, dar puritanii politicii românești se bat pe transferuri îmbibate de principii’

„Pentru România, scenariul avansat la 31 iulie este de o scădere de 4,7% în anul 2020, urmată de o creştere de 3,9% în anul 2021. Dintre cele şapte ţări unde Erste activează, România are cea mai mică creştere economică pentru 2021”, scrie Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Financiar, într-un material publicat luni.

Totodată, Erste prezintă comparativ valoarea pachetelor financiare oferite de fiecare ţară pentru susţinerea economiei, a companiilor şi a populaţiei. Dacă guvernul de la Budapesta a oferit un pachet financiar de 18% din PIB, Cehia - 14%, iar Austria – 13%, în România guvernul de la Bucureşti a oferit un pachet financiar de numai 3% din PIB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.