Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiștii, preziune SUMBRĂ pentru România: deficit bugetar de peste 8%. Șomajul va BUBUI

grafic crestere

Deficitul bugetar ar putea ajunge la 8% anul acesta, iar lucrurile se pot înrăutăţi, susțin analiștii, care anticipează o valoarea a monedei euro de peste 4,9 lei în următoarele 6 luni și o creștere peste 7% a ratei șomajului.

Citește și: SURSE PSD - Moțiunea de cenzură intră la vot după începerea anului școlar (scenariu)

Criza coronavirusului va genera un deficit bugetar de până de 8% pentru 2020, iar lucrurile se pot înrăutăţi odată cu venirea iernii, când sistemul medical va trebui să gestioneze şi afecţiunile de sezon, informeaăz Mediafax.

Potrivit Indicatorului de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România, valoarea euro în raport cu moneda naţională va trece de 4,9 lei, iar rata şomajului va depăşi 7%.

„Undeva între 7 şi 8 deficit bugetar în acest an, iar pentru creşterea de PIB, undeva între -4, -5% scăderea PIB-ului pentru 2020. Deja se resimte, având în vedere că economia a fost blocată. Practic, această scădere de acolo vine. Cea mai mare parte din scădere deja s-a întâmplat. Creşte şomajul şi, faţă de decembrie 2019, 100 de mii de locuri de muncă au fost pierdute în aceasta criză”, spune Adrian Codîrlaşu, preşedinte CFA România.

Printre măsurile care ar ajuta economia sunt investiţiile în infrastructură, educaţie şi sănătate, dar şi digitalizarea serviciilor publice.

Impactul economic al crizei coronavirusului se va resimţi puternic şi în al doilea trimestru al anului viitor, consideră analiştii CFA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.