Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analistul militar Viktor Baraneț: Rusia poate stabiliza echilibrul de forțe cu Statele Unite, în cazul aderării Ucrainei la NATO

vestidinrusia.ro
Viktor Baraneț

Rusia poate stabiliza echilibrul de forțe cu Statele Unite, în cazul aderării Ucrainei la NATO, cu ajutorul unor pași concreți, a apreciat analistul militar Viktor Baraneț (în imagine), relatează agenția FAN.

Comentând, într-o recentă intervenție, problema posibilei intrări a Ucrainei în rândurile Alianței Nord-Atlantice, președintele Rusiei, Vladimir Putin, sublinia că nu există nici un fel de garanții că acest lucru se va întâmpla, la fel cum nu există nici un fel de garanții că nu se va întâmpla. În plus, el atrăgea atenția asupra faptului că, dacă NATO va desfășura pe teritoriul Ucrainei rachete capabile să lovească Moscova în șapte minute, Statele Unite vor încălca linia roșie.

Guvernul Rusiei poate atinge o paritate cu Occidentul și să restabilească echilibrul de forțe în cazul unei astfel de manevre a SUA, cu Ucraina în NATO, dar pentru asta, autoritățile statului vor trebui să facă anumiți pași, a arătat Baraneț.

”Primul pas este amplasarea de baze aeriene, terestre și navale în Cuba. Al doilea – instalarea de baze aeriene și terestre în Venezuela. Pasul trei – relații aliate cu Iranul nuclear, dezvoltarea de programe comune, încheierea de noi acorduri tehnico-militare de colaborare între Rusia și Iran. Pasul numărul patru – o întoarece bruscă în direcția Coreei de Nord, încheierea de noi acorduri, ajutor economic, inclusiv pe partea tehnico-militară. Chiar și acești patru pași vor fi precum împunsătura unei baionete ascuțite în dosul rotofei al Americii și al NATO”, a explicat Baraneț.

Americanii pot desfășura în Ucraina rachete ce pot parcurge distanța până la capitala rusă în doar șapte minute, dar și Rusia are cu ce răspunde la astfel de inițiative, a subliniat colonelul în retragere. Potrivit spuselor sale, Moscova dispune de rachetele hipersonice ”Țirkon”, care, amplasate în locul corect, pot ajunge în SUA mult mai repede.

”Dacă americanii vor transforma Ucraina în teritoriu NATO, rachetele lor pot ajunge până la Mosova în 7-15 minute. Am calculat că ”Țirkonul” nostru, ce zboară cu o viteză de 11.000 kilometri pe oră, dacă este instalat în Cuba, va atinge și mai repede teritoriul Americii, pe cel mai îngust segment”, a concluzionat analistul militar al cotidianului ”Komsomolskaia pravda”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.