Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analistul politic Anton Pisaroglu: `Putin ar putea crea un act final al războiului pe data de 9 mai`

Anton Pisaroglu

Analistul politic Anton Pisaroglu vorbește un ”act final” cu privire la apropierea zilei de 9 mai, zi cu mare însemnătate pentru Federația Rusă, atunci când cu mare fast în Piața Roșia se va sărbători (ca în fiecare an) Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste în cel de-al doilea Război Mondial.

”Analiza situației războiului din Ucraina converge către înfăptuirea de către Vladimir Putin a unui posibil “act final” care să îi asigure în istorie figura de mare lider cu anvergură imperialistă.

Mă tem de apropierea zilei de 9 mai, data la care se sărbătorește Ziua Victoriei în Rusia, un moment care i-ar crea lui Putin oportunitatea perfectă pentru lansarea unei astfel de mișcări decisive, care ar decide soarta războiului.

Presiunea momentului care marchează exact reperul istoric în care măreața armată sovietică a asistat la predarea naziștilor în fața sa îl poate obliga pe Putin să își urmeze chemarea de mare lider și să creeze, la rândul său un moment istoric de o importanță similară, pentru poporul rus, nostalgic al vremurilor imperialiste.

Îngrijorător este faptul că pe canalele media oficiale ruse a început deja o campanie prin care se propagă, în mod subtil, în rândul populației, ideea de creare a unui moment istoric în viitorul apropiat, nu unul în desfășurare, ceea ce face ca scenariul analizat să fie din ce în ce mai posibil.

Cum va reacționa NATO în cazul unui “act final” al lui Putin? Ce va face România pentru a-și apăra integritatea teritorială într-un posibil scenariu al redesenării granițelor în zonă? Cum se vor raporta Europa și Statele Unite, îngenuncheate economic și psihologic de pandemia prin care au trecut în ultimii doi ani, la insistentele solicitări de înarmare ale lui Zelenski?

Mutările din perioada următoare vor hotărî viitorul Europei pe următorii 50 de ani, cu implicațiile majore în sfera geopolitică dar mai ales economică.”, susține el într-o postare pe pagina sa de facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.