Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ - Marele pericol pentru PSD

PSD
PSD sigla

Primul test major la care va fi supus PSD este legat de europarlamentare unde, în funcţie de participarea la vot, social-democraţii speră să obţină 35-40% din voturi. Orice scor sub aceste procente este un eşec, atenționează jurnalistul Dan Barbu.

"Nu contestă nimeni că măsurile de creştere a nivelului de trai, prin majorări de pensii şi salarii, nu sunt bune. La fel, bătălia care se dă în continuare pentru stoparea abuzurilor din justiţie este foarte importantă şi trebuie mers până la capăt. Dar lucrurile sunt mult mai complicate.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

Ca să măreşti pensii şi salarii ai nevoie de bani mai mulţi la buget. Este evident că PSD nu a reuşit să facă rost de aceşti bani printr-o restructurare eficientă a tot ce înseamnă administraţie publică. Lucrurile au rămas la fel şi nici nu sunt speranţe că se va întâmpla ceva în perioada următoare. În aceste condiţii, PSD a pus ochii pe mediul privat şi de aici au început problemele.

„Taxa pe lăcomie” nu este o invenţie a PSD. În Uniunea Europeană se vorbeşte de multă vreme despre felul în care mari companii fac profituri uriaşe dar le scot peste graniţe.

Prin apariţia acestei taxe, social-democraţii şi-au pus în cap cele mai influente corporaţii care funcţionează în România: bănci, petrol şi gaze, zona de hypermarket. Sunt cele trei domenii care vor face mari probleme PSD, iar acest lucru se va simţi la europarlamentare.

Concret, să vedem ce s-a întâmplat imediat după apariţia „taxei pe lăcomie”:

ZONA BANCARĂ

– Euro creşte, indicele ROBOR creşte – ratele românilor sunt mai mari

ZONA ENERGETICĂ

– Carburanţii s-au scumpit, energia electrică şi gazele naturale se scumpesc

ZONA DE HYPERMARKET

– Preţurile la alimente au crescut binişor în ultimele două luni

Acesta este răspunsul dat de mediul privat îndrăznelii PSD de a majora impozitarea. Băncile se gândesc aşa: românul îşi va achita ratele, altfel îl executăm. La fel benzinarul: are, nu are bani, românul trebuie să bage benzină/motorină. Cât despre alimente, poţi trăi fără să mănânci?

Pentru marile corporaţii lucrurile sunt extrem de simple şi de cinice: „statul ne suprataxează, noi luăm mai mulţi bani de la populaţie”.

Evident că este şi un calcul electoral: nu contează că PSD şi Dragnea au majorat pensiile şi salariile. Toată această creştere a nivelului de trai se evaporă prin majorarea preţurilor şi a ratelor bancare.

Întrebarea este pe cine va înjura electoratul: pe privatul care scumpeşte, sau pe cel care e la guvernare? Acesta este MARELE PERICOL PENTRU PSD!", scrie Dan Barbu pe site-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.