Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză: Aproximativ 65% dintre clienţi aleg să facă plata la livrare atunci când comandă produse online

playtech.ro
banca card bancar

Plata cu cardul direct la curier devine una dintre opţiunile de plată preferate pentru destinatarii coletelor din România, astfel că aproximativ 65% din clienţi aleg să facă plata la livrare (ramburs) atunci când comandă produse online, arată analiza unei firme de curierat.

Conform datelor Cargus, un client din doi este interesat să efectueze o achiziţie atunci când magazinul online pune la dispoziţie o listă extinsă de metode de plată, conform aşteptărilor sale, şi aproximativ 65% din clienţi aleg să facă plata la livrare (ramburs) atunci când comandă produse online.

"Pentru a oferi consumatorilor săi cea mai bună experienţă de livrare, Cargus a dezvoltat şi implementat, în septembrie anul trecut, plata cu cardul direct la curier (card on delivery/PIN on Glass) - o premieră nu doar pe piaţa de curierat din România, ci şi o inovaţie la nivel european", se menţionează în comunicat.

Astfel, stresul de a nu deţine numerar atunci când curierul livrează coletul sau vizitele la bancomat pentru a retrage numerar au devenit istorie. Soluţia PIN on Glass a fost primită cu entuziasm de consumatori, tot mai mulţi români fiind dispuşi să plătească cu cardul pentru comenzi, direct la curier, potrivit Agerpres.

În decembrie 2021, Cargus a gestionat peste 3,6 milioane de colete. Analizând datele din ultimele două luni ale anului trecut, în decembrie faţă de noiembrie, Cargus a raportat o creştere cu 22% a ponderii tranzacţiilor cu cardul din valoarea totală a plăţilor efectuate la livrare şi o creştere cu 19% a ponderii tranzacţiilor cu cardul din numărul total de plăţi pe realizate la livrare.

Conform sursei citate, numărul tranzacţiilor cu cardul la livrările Cargus a crescut cu 14% în decembrie faţă de noiembrie, în timp ce valoarea totală a plăţilor cu cardul efectuate la livrare a crescut cu 7%, cu o valoare medie a plăţii cu cardul la livrare de 304,30 lei.

"Pentru noi, este o soluţie câştigătoare. Investiţia în tehnologie şi transformarea digitală sunt elemente cheie în atingerea obiectivului nostru de a oferi clienţilor cea mai bună experienţă de livrare şi, în acelaşi timp, un pilon important al strategiei Cargus. Permanent, ne canalizăm eforturile pentru a oferi consumatorilor cea mai convenabilă opţiune de livrare şi soluţii de plată inovatoare şi suntem încântaţi să vedem că un număr tot mai mare de oameni le adoptă", a declarat Jaroslaw Sliwa, CEO Cargus.

Plata coletului cu cardul direct la curierul Cargus a devenit la fel de simplă ca plata la magazin. Soluţia PIN on Glass permite destinatarilor să plătească pentru coletele livrate folosind orice card contactless sau un dispozitiv dotat cu un portofel digital. Tranzacţia se efectuează prin simpla apropiere a acestuia de PDA-ul curierului. Confirmarea tranzacţiei poate fi tipărită direct de curier sau trimisă la adresa de e-mail a destinatarului.

Cargus apreciază că aceste soluţii de plată, care îmbunătăţesc serviciul de livrare, vor deveni principalele motive după care consumatorii se vor ghida atunci când vor realiza achiziţii online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.