Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză Bild: 'S-a săturat Germania de Merkel?'

Cotidianul de mare tiraj Bild se întreabă în mod deschis marţi dacă alegătorii s-au săturat de cancelarul Angela Merkel, după ce un sondaj de opinie a arătat că social-democraţii (SPD) i-au depăşit în intenţiile de vot pe conservatorii şefei guvernului german, relatează Reuters, potrivit agerpres.

"S-a săturat Germania de Merkel?", titrează publicaţia Bild după ce un sondaj realizat de institutul INSA a arătat că SPD ar obţine voturile a 31% dintre germani, faţă de 30% pentru blocul conservator al Angelei Merkel, format din Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi aripa sa bavareză, Uniunea Creştin-Socială (CSU).

Citeşte şi: Primul lider rus care recunoaşte: Ruşii SUNT VINOVAŢI pentru războiul din Ucraina

SPD, partenerul de coaliţie al CDU, s-a aflat ani de zile în urma blocului CDU/CSU - cunoscut sub numele de "Uniunea" - în sondajele de opinie. Social-democraţii au câştigat ultimele alegeri sub conducerea lui Gerhard Schroeder în 2002. Cu toate acestea, SPD a obţinut capital electoral după ce fostul preşedinte al Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a preluat şefia partidului cu intenţia de a candida împotriva Angelei Merkel la alegerile federale din septembrie.

"O cursă strânsă între SPD şi Uniune este în orice caz bună pentru democraţia germană", a scris Bild într-un editorial, adăugând cu toate acestea că revenirea SPD face puţin probabilă formarea unei alte mari coaliţii.

Angela Merkel, în funcţie din 2005, conduce în prezent a doua ei mare coaliţie cu SPD. Între acestea, ea a condus o coaliţie din care a făcut parte o formaţiune mai mică - Partidul Liber Democrat (FDP) - în perioada 2009-2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.