Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ: Care este adevărata MIZĂ a demiterii lui Alexandru Nazare. Lupta între Cîțu și Orban a ajuns la faza de demiteri

Inquam Photos / Octav Ganea
orban citu

Demiterea ministrului Finanțelor Alexandru Nazare a fost subiectul principal al unei zile de joi care nu anunța nimic deosebit. Însă, care sunt adevăratele motive ale revocării lui Nazare și de când a încolțit această idee în mintea premierului Florin Cîțu?

Surse din Palatul Victoria spun că prim-ministrul i-a pus gând rău lui Nazare încă din luna martie. Nemulțumirile lui Cîțu în ceea ce îl privește pe Nazare datează de câteva luni bune și au mai multe rădăcini. Printre acestea este vorba și despre faptul că Nazare a readus în minister oamenii Eugen Teodorovici, ministru al Finanțelor în guvernările PSD.

Nimeni nu crede motivele invocate de șeful Executivului, acelea că „sunt întârzieri mari la proiecte importante” din ministerul Finanțelor. Ceea ce i-a reproșat Cîțu lui Nazare nu are nimic de-a face cu adevărul pentru că execuția și colectarea la bugetul de stat sunt în favoarea fostului ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare.

Acesta este și motivul pentru care Nazare, care știa de acum câteva zile că va fi revocat, a refuzat să-și de demisia la cererea lui Cîțu și i-a cerut acestuia să-l revoce din funcție, pentru a-l lăsa pe bravul șef al Executivului să explice public motivul și să se facă de râs în contrast cu cifrele cu care se lăuda.

Știa sau nu știa Ludovic Orban că Nazare va fi demis? Evident ca da.

Sursele din Guvern spun că Florin Cîțu l-a anunțat marți pe liderul PNL că urmează să-l demită pe ministrul Finanțelor, iar Orban a fost de acord, unul din motivele pentru care nu-l agreea pe Nazare fiind acela că i-a demis doi oameni de încredere din minister. Este vorba de consilierii personali de la Fondul de garantare. Dar, demiterea celor doi a fost făcută de Nazare la cererea șefului direct, Cîțu.

MIZA pentru care s-a ajuns aici este clară. Este vorba despre rectificarea bugetară și de alocarea preferențială a banilor pentru primarii liberali, în funcție de opțiunile pe care aceștia le au la Congresul din toamnă, la care care se va alege noul șef al PNL. Totul se rezumă la următorii 4 ani de conducere a Partidului Național Liberal, pentru că, nu-i așa, președintele partidului este automat candidat la președinția României, iar Klaus Iohannis este la ultimul mandat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.