Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză: 'Companiile se repoziționează în această perioadă și caută mai mult spații de producție'

www.news.ro
hală, fabrică, întreprindere, industrie

Companiile se repoziționează în această perioadă și caută mai mult spații de producție și depozit, interesul pentru birouri fiind în scădere, susține directorul general adjunct al societății de administrare a parcurilor industriale SC Tetarom SA Cluj, Octavian Fodor, potrivit Mediafax.

Octavian Fodor a declarat pentru MEDIAFAX că, în continuare, clienții sunt interesați să dezvolte afaceri în Cluj, în condițiile în care unii dintre ei încearcă să o ia de la capăt, alții se reconfigurează după epidemie sau continuă de unde au rămas.

„Din analiza pieței observăm o repoziționare a companiilor. Este cerere mare de spații de producție și depozit. A scăzut, în schimb, interesul pentru birouri. Antreprenorii s-au reconfigurat, trend pe care îl simțim ca va continua și în următoarea perioadă. Remarcăm cu bucurie o resuscitare a interesului investitorilor străini pentru zona Cluj, sau a Transilvaniei în general”, a spus Fodor.

Acesta consideră că în actuala situație este cazul ca România să exploateze momentul în care foarte multe businessuri se reinventează, se adaptează, dar mai ales se relochează spre Europa.

Citește și: Acuzații GRAVE: Florin Cîțu a DESFIINȚAT un departament din Ministerul de Finanțe care trebuia să se judece cu părinții săi

În ceea ce privește efectele epidemiei de COVID-19 și parcurile industriale Teatrom și companiile rezidente aici au resimțit șocul, astfel că mai mulți clienți au părăsit Parcul Tetarom I, iar alți câțiva au solicitat înlesniri și diferite facilități.

„Un număr de 4 rezidenți au plecat dar doar din spațiile de birouri, în timp ce 26 și-au suspendat activitatea sau au cerut amânarea chiriei. Pe terenuri avem în continuare ocupabilitate de 100%”, a explicat Octavian Fodor.

Tetarom SA se află, în prezent, în plin proces de licitație pentru 3 clădiri noi situate pe extinderea Tetarom I și continuă dezvoltarea Parcului Științific Tetapolis și cea a Parcului Industrial Tetarom V.

Din cauza reconfigurării unor clienți în urma epidemiei, aproximativ 600 mp birouri sunt disponibile în clădirile deja existente și se derulează procesul de licitație pentru închirierea noilor spații din Tetarom I, preluate în administrare de la Consiliul Județean Cluj.

Gradul de ocupare al spațiilor din cele 3 parcuri Tetarom din județul Cluj este de 90%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.