Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE: Florin Cîțu a DESFIINȚAT un departament din Ministerul de Finanțe care trebuia să se judece cu părinții săi

Captura TV
florin citu

Sunt acuzații incredibile la adresa ministrului de Finanțe, Florin Cîțu. Acesta ar fi desființat Direcția Generală Juridică din Ministerul pe care îl conduce pentru a evita un proces în care e parte tatăl său. Familiei Cîțu i-a fost retrocedat un teren de 50 de hectare de pădure lângă pârtia de schi din Voineasa. Retrocedarea este acum subiect de proces, iar statul român ar trebui să fie apărat chiar de Ministerul condus de Cițu, care ar trebui să se judece cu părinții ministrului. Cîțu a desființat Direcția Generală Juridică a MF,  prin HG 380 din 2020, pentru a evita procesul. Imaginile care demonstrează prezența procesului și modifcările HG le puteți vedea la finalul articolului.  Florin Cîțu a fost contactat de știri pe surse.ro pentru a oferi o declarație cu privire la acuzații, însă, până la ora redactării articolului, nu a răspuns.

Citește și:  ALERTĂ METEO Cod galben de VIJELII în mai multe județe din țară

"Florin Vasile Cîțu s-a născut pe 1 aprilie. De ziua păcălelilor.

Și nu degeaba. Chiar acum, în timp ce citiți aceste rânduri, Florin Cîțu pare că lucrează senin și susținut la o metodă prin care să “păcălească” statul român și opinia publică.

Metoda: reorganizarea Ministerului de Finanțe

Motivul: intrarea familiei Cîțu în posesia unui teren de 50 ha pădure de brad la Voineasa, lângă pârtia de schi, teren in valoare de 12 milioane de euro. Pe bogăție, cum ar veni.

Long story short: Florin Cîțu este în proces cu statul român. De fapt, părinții săi, Vasile și Elena Cîțu. Adică rude de gradul întâi. În acest proces, statul român poate fi reprezentat și ar trebui să fie reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice. Din această simplă ecuație rezultă faptul ca ministrul de finanțe se judecă cu el însuși, într-un fel, adică persoana Florin Cîțu (familia) se judecă cu ministrul de finanțe Florin Cîțu.

Aspectul 1

Sesizăm un prim aspect și anume conflictul de interese. Premierul Ludovic Orban a primit din partea noastră o sesizare privitoare la această întrebare: poate Florin Cîțu să ocupe funcția de ministru de finanțe atâta timp cât în particular rudele sale de gradul I sunt în proces cu acest minister?

Aspectul 2

Un al doilea aspect este încercarea familiei Cîțu de a intra în posesia unui teren de 50 ha în muntele Puru, pădure de brad, situat la aproximativ un km de Domeniul Schiabil Schi Resort Transalpina. Terenul face parte din domeniul public al statului și valorează 12 milioane de euro. Suma merită tot efortul, nu este așa, domnule ministru de finanțe? Toată inventarierea domeniului public al statului este făcută de către Ministerul Finanțelor Publice pe care domnul Cîțu îl conduce. Domnule Cîțu, așteptăm răspunsul la sesizarea noastră cu privire la întrebarea: știți ce prevede legea 213/17.11.2013 art. 12? Pe scurt, legea citată spune că Ministerul Finanțelor Publice reprezintă statul în procesele referitoare la dreptul de proprietate asupra bunurilor publice.

Domnule ministru de finanțe Florin Cîțu, puteți demonstra public faptul că aveți un act de proprietate anterior pe cele 50 ha de pădure din muntele Puru? Puteți demonstra public, nu în instanțe favorabile dumneavoastră, faptul că acel teren și nu altul a fost în proprietatea familiei dumneavoastră? De asemenea, ne puteți explica public de ce ați acceptat funcția de ministru de finanțe știind ca aveți un proces în care părinții dumneavoastră sunt partea vătămată, iar instituțiile statului, reprezentate de Ministerul Finanțelor Publice, au calitatea de pârât?

Aspectul 3

Un al treilea și ultim aspect privitor la ministrul de finanțe Florin Cîțu este extrema grabă cu care face reorganizarea ministerului. Domnule ministru, ne puteți explica public de ce această grabă? Nu că nu am avea încredere, dar puteți prezenta public criteriile în baza cărora faceți această reorganizare? Cum și cine a decis cum se va face, de ce și în ce ordine? De cine vreți să scăpați, cine vă încurcă? Ne puteți de asemenea lămuri ce se va întâmpla cu funcționarii publici care și-au ocupat funcțiile în urma unor concursuri? Cunoașteți statutul funcționarului public?

Și cea mai importantă întrebare: ce legătură există între reorganizarea Ministerului Finanțelor Publice și intrarea in posesia celor 50 ha de pădure de la Voineasa?

Și, în cele din urmă, credeți că o eventuală demisie a dumneavoastră va influența procesul în care sunteți cu statul român?

Știm, sunt multe întrebări și dumneavoastră aveți multă treabă, iar noi vă reținem. Dar poate e mai bine să vă reținem noi acum decât altcineva mai târziu, pe mai mulți ani și într-o singură încăpere, coleg cu Dragnea" , scrie The Solomon Effect pe Facebook.

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.