Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ Criminalitatea sesizată în județul Cluj în anul 2020 a scăzut cu peste 16% faţă de anul precedent

Criminalitatea sesizată în anul 2020 a scăzut cu peste 16% faţă de anul precedent, se arată în analiza activităţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, prezentată vineri.

"În cursul anului 2020, s-a înregistrat o scădere de 16,06 % a criminalităţii sesizate, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Distribuţia infracţiunilor sesizate, pe categorii de infracţiuni, a înregistrat următoarea dinamică: 62,56% sunt infracţiuni judiciare; 8,58% sunt infracţiuni economico-financiare; 28,58% sunt infracţiuni de altă natură', se arată în bilanţ, relatează Agerpres.

Potrivit aceleiaşi surse, analiza situaţiei operative a anului 2020 a evidenţiat o scădere de aproximativ 10,02% a infracţiunilor contra patrimoniului, faţă de anul anterior, urmare a scăderii infracţiunilor de furt.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

"Un trend descendent s-a înregistrat şi în cazul infracţiunilor stradale, fiind sesizate cu aproximativ 39% mai puţine infracţiuni de furt faţă de anul anterior, fiind realizate obiectivele prioritare, de a preveni şi combate criminalitatea stradală, prin apropierea de comunitate şi pregătirea antiinfracţională a acesteia. Din analiza datelor statistice rezultă faptul că activităţile de investigare a criminalităţii au condus la soluţionarea unui număr de 14.181 dosare penale, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 559 de persoane bănuite", se mai arată în bilanţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.