Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză înfiorătoare a CNN: Care ar fi consecințele unui război SUA-Coreea de Nord! Ce i-ar fi spus Trump unui senator

kim jong un

Ultimul test nuclear efectuat de Phenian demonstrează că programul nuclear al Coreei de Nord este unul mult mai avansat de se credea. Acest fapt a stârnit un val de îngrijorări din partea oficialilor americani. Concluzia vine în urma unui declarații a unui oficial american, care a declarat pentru jurnaliștii de la CNN că, din punctul său de vedere, Coreea de Nord nu este capabilă să dețină armanent nuclear de tipul rachelor balistice intercontinentale, decât începând cu anul 2018. Acesta susține că rachetele nord-coreene sunt ținute "la sol", iar până la mult sperata lansare mai au de așteptat întrucât au de rezolvat mai multe varibile printre care orientarea, realinierea și capacitatea de-a lovi o țintă specifică.

Citește și: Incendiu VIOLENT la un zgârie-nori din Dubai, unul dintre cele mai înalte din lume / VIDEO

"Tot ceea ce avem de făcut este să ne pregătim toate opțiunile pentru că Președintele să ne-a spus foarte clar că nu acceptă ca Phenianul să devină o putere nucleară, care ulterior să amenințe Statele Unite ale Americii și populația americană.", a spus consilierul pentru Securitate Națională, H.R. MCMaster. Administrația americană susține răspicat că intervenția armată nu reprezintă o soluție de eliminare a crizei, iar în urma deciziei de intervenție există riscul ca mii de oameni să fie uciși, notează jurnaliștii de la CNN.

"Sute de mii de oameni și-ar pierde viața în cazul unui război cu Coreea de Nord", potrivit analistilor, anunță Stirileprotv.ro.

În ultimele săptămâni, armata SUA a făcut simulări cu privire la urmările unui conflict cu Coreea de Nord, iar rezultatele sunt catastrofale pentru țara asiatică.

"O opțiune militară este să distrugem programul nuclear al Coreei de Nord si Coreea de Nord în sine.Dacă trebuie să facem război pentru a-i opri, atunci se va purta acolo. Chiar dacă mii de oameni vor muri, ei vor muri acolo si nu vor muri in America, iar Presedintele Trump mi-a spus direct aceste lucruri. Ceea ce vreau să spun este că intervenția armată este inevitabilă dacă Phenianul mai continuă așa.", a declarat un senator american.

Citește și: Rusia pune 'TUNURILE' pe SUA după ultimele sancțiuni impuse: 'Război comercial'

Jurnaliștii de la CNN consideră că una dintre posibilitățile strategice americane se îndreaptă către o politică de schimbare a regimului de la Phenian.

Cu toate acestea, un oficial CIA a declarat că schimbarea de regim are consecințe grave asupra societății. Astfel, Secretarul de Stat american, Rex Tillerson a susținut răspicat că respinge ideea unui astfel de măsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.