Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia pune 'TUNURILE' pe SUA după ultimele sancțiuni impuse: 'Război comercial'

rusia sua

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri că sancţiunile economice impuse ţării sale de Statele Unite înseamnă "un adevărat război comercial", transmit agenţiile internaţionale de presă.

Pe contul său de Facebook, Medvedev a scris că după ce preşedintele american Donald Trump a promulgat sancţiunile, "speranţa de ameliorare a relaţiilor noastre cu administraţia SUA s-a sfârşit". El a adăugat că prin impunerea sancţiunilor - în urma voturilor de săptămâna trecută în cele două camere ale Congresului SUA - "establishment-ul din SUA l-a dominat complet pe Trump. Preşedintele nu este mulţumit de noile sancţiuni, dar nu poate refuza să semneze legea", iar Casa Albă a dat dovadă de "neputinţă completă, în cel mai umilitor mod, transferând Congresului puterile executive". În timp ce interesele americane de afaceri sunt aproape ignorate, isteria anti-rusă a devenit o parte a politicii externe şi interne a Statelor Unite, a mai apreciat premierul.

Citește și: 'Conflict fără precedent': Dodon acuză un 'act de mare stupiditate' după ce Rogozin a fost declarat persona non grata

Ministerul de externe de la Moscova a anunţat că Rusia ar putea lua măsuri de retorsiune, conform Agerpres.

Noile sancţiuni americane au fost impuse ca reacţie la presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale de anul trecut din SUA. Moscova a dezminţit aceste acuzaţii în repetate rânduri, prin declaraţii la cel mai înalt nivel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.