Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiza lui Lăzăroiu: ce înseamnă măsura lui Dragnea ”liber la primari”

INTERVIU - SEBASTIAN LAZAROIU - MINISTRUL MUNCII
El consideră însă că această nevoie de a da liber la trădări constituie miezul problemei din politica românească. ”Dupa cum stiti, primarii care pleaca de la un partid la altul isi pierd mandatul de primar.

Dragnea propune acum sa suspende efectele legii pentru doua saptamani, chiar acum inainte de campania electorala. Adica sa dea liber la sarit din barca, dupa care sa-i blocheze pe primari in noua barca.

Povestea nu ma impresioneaza decat intr-un singur sens: dupa 25 de ani de "democratie" asta e mlastina in care ne balacim. Bun, sa nu fim severi, un sfert de secol de orbecairi institutionale prin ceturile occidentale nici nu inseamna prea mult. Are dreptate Dragnea? Poate. Decat sa vezi primari care sunt inscrisi intr-un partid si joaca in campanie pentru partidul aflat la putere, mai bine sa ii vezi onest inregimentati intr-un singur partid. Ce vreau sa spun este ca nu asta e problema reala, adica ce propune Dragnea, Problema e alta si e mult mai profunda: nu poti sa ai democratie in feudalism. De ce pleaca cei mai multi primari? Pentru ca sunt niste cersetori la poarta baronilor si guvernului. Pentru ca nu primesc bani decat daca slujesc politic puternicii zilei. Dar de ce nu au primarii bani? Pentru ca nu exista o descentralizare reala, pentru ca avem localitati falimentare, care nu se pot auto-sustine financiar, pentru ca teritoriul Romaniei este inca organizat comunist, ca pe vremea lui Ceausescu.. Si asta se intampla pentru ca o clica organizata in partide nu are niciun interes sa elibereze acesti sclavi tristi. De cate ori sunt in opozitie promit ca atunci cand ajung la putere vor elibera sclavii, cand ajung la putere se folosesc de ei. La randul lor sclavii au alti sclavi; alegatorii tinuti cu ajutoare sociale. Si uite asa nu vom iesi niciodata din acest cerc vicios al saraciei, baronatelor, pe scurt, un soi de feudalism tarziu deghizat in democratie. Dar nu poti sa ai democratii fara oameni liberi si fara comunitati puternice”, susține Sebastian Lăzăroiu. Solutia lui Dragnea este un truc ieftin, iesit din disperarea alegerilor care tocmai se apropie. Stie ca primarii unui partid nu si pot pune insemnele PSD, cata vreme nu sunt oficial inregimentati. Ei doar promit sa tradeze si sa scoata oamenii la vot. Dragnea insa n-are nevoie de promisiuni, el ii vrea imbracati in geci rosii cu trei trandafiri, in asa fel incat sa i vada lumea din sat branduiti cu PSD. Opozitia? Opozitia protesteaza ipocrit, ca de obicei. Vreau sa l aud pe unul din candidatii care se opun PSD ca vorbeste de solutia REALA a eliberarii primarilor din sclavie. Cred ca mai am de asteptat vreo 50 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.