DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ANALIZĂ: Majoritatea companiilor apreciază că automatizarea proceselor repetitive a îmbunătăţit experienţa de lucru

skut.ro
sistem automatizare

Nouă din zece companii din diferite industrii consideră că automatizarea proceselor repetitive a îmbunătăţit experienţa de lucru în interiorul organizaţiei, iar doi din trei respondenţi au observat o creştere a productivităţii, reiese din datele unui studiu de specialitate, citat de unul dintre partenerii de marketing pentru o serie de reţele de socializare, informează Agerpres.

Conform Product Lead, o analiză publicată în primăvara acestui an de Zapier.com arată că 88% dintre companiile participante au declarat că automatizarea le permite să fie mai competitive în raport cu companiile mai mari, fără ca acest lucru să pună presiune suplimentară pe angajaţi. În acest sens, aproape două treimi (65%) dintre cei chestionaţi au declarat că, datorită automatizării task-urilor repetitive, sunt mai puţin stresaţi la locul de muncă.

De asemenea, 66% din totalul angajaţilor din companiile intervievate sunt de părere că automatizarea le permite să se concentreze pe taskuri şi proiecte creative şi să reducă semnificativ timpul alocat taskurilor administrative.

Studiul Zapier.com a fost realizat pe un eşantion de 2.000 de specialişti în diverse industrii, din companii americane mici şi mijlocii.

În acelaşi context, la nivel global, IT-ul ocupă locul fruntaş în ceea ce priveşte adoptarea unor procese automate de business, iar HR-ul se situează la polul opus, cu o nevoie foarte mare.

Analiza celor de la Product Lead relevă faptul că specialiştii PwC apreciază că serviciile financiare au mare nevoie de o dezvoltare în această privinţă datorită volumul mare de date analizate şi de proceduri implicate.

"Următorul val, care va surveni în următoarea decadă, va include tehnologii mai complexe precum roboţii şi va cuceri domenii precum transporturile, asistenţa medicală sau educaţia. Realitatea virtuală va deveni o componentă obişnuită pentru diverse tehnologii, tendinţă care se poate observa deja în diverse industrii. Exemplul cel mai la îndemână este Facebook, compania anunţând recent că se pregăteşte să lanseze un 'metavers' în care vom interacţiona sub formă de avataruri. În România, anul pandemic 2020 a venit cu o creştere a gradului de automatizare a proceselor, pe fondul lucrului de la distanţă. O dezvoltare notabilă a avut loc şi la nivelul băncilor, care au fost forţate să investească masiv în proiecte de digitalizare şi, drept urmare, analiza bancară internaţională FinnoScore a inclus România în top 10 ţări la nivel mondial din acest punct de vedere. Logistica este un alt domeniu care a explodat în pandemie şi unde automatizarea este vitală, deoarece timpul şi viteza de reacţie sunt cruciale. Autoritatea pentru Digitalizarea României a publicat acum câteva luni o analiză în urma căreia reiese că IMM-urile din România se află la coada clasamentului în Uniunea Europeană în privinţa digitalizării", notează reprezentanţii Product Lead.

Product Lead este Marketing Partner pentru Facebook, VTEX şi TikTok, şi oferă o platformă de tip SaaS ce permite brandurilor să implementeze conceptul de Creative as a Service şi ajută echipele de marketing să adreseze un volum mai mare de muncă într-un timp mai scurt şi cu un cost mai mic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.