Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiza măsurilor lui Marcel Ciolacu pentru repornirea economiei românești

thetechvox.com
venit finante banca economie fiscal

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis ieri un prim set de 28 de măsuri pentru relansarea economiei românești. Social-democrații au declarat, în context, că țara nu-și mai permite să aștepte după un guvern PNL neprofesionist și lipsit de inițiativă. Așa că, Marcel Ciolacu a pregătit un program guvernamental la cheie, cu măsuri pentru toate domeniile economice esențiale.

Vezi și: Efectul deciziei CCR: 'ORDIN' de retragere a Poliției de pe străzi!

Viziunea PSD – creșterea puterii de cumpărare, protejarea locurilor de muncă și stimuli economici

Conform președintelui Ciolacu, planul de repornire al economiei se bazează pe patru piloni centrali: menținerea puterii de cumpărare, repornirea economiei, protejarea locurilor de muncă și întărirea stimulilor economici. Plecând de la această viziune, după consultări extensive cu experți, membri ai corpului de afaceri, sindicaliști și antreprenori, PSD a reușit formularea a 28 de măsuri care, conform calculelor social-democraților, ar putea să ducă la o creștere de 8% a PIB-ului.

Sprijin pentru familiile lovite de criză

Pe lângă măsurile destinate mediului economic, Marcel Ciolacu nu a ezitat să prezinte și măsuri inspirate din doctrina socială a partidului. Ca atare, acesta a recomandat oferirea unui stimul financiar de 700 de lei pe lună familiilor cu venituri mai mici per gospodărie de 1.500 de lei, dar și vouchere de 300 de lei pentru familiile al căror venit per gospodărie se încadrează în marja 1.500-2.000 de lei. Surse social democrate au declarat că măsura urmărește să contribuie la redresarea parțială a familiilor care au fost lăsate în șomaj imediat după izbucnirea crizei. ”Sunt mulți oameni care au ajuns în șomaj pentru că firmele la care lucrau au dat faliment, înainte ca guvernul să intervină în vreun fel. Prin întârzierea șomajului tehnic, de fapt, mult familii s-au trezit fără job, fără venit. Lor le este adresată măsura. Este o măsură de completare a celorlalți stimuli pe care îi pot primi legal în acest moment. Nu putem lăsa o țară întreaga să moară de foame.”

Agricultura, un interes constant al președintelui Ciolacu

Marcel Ciolacu a avut numeroase intervenții recente cu privire la starea precară a agriculturii din România. Președintele PSD a apostrofat, în repetate rânduri, guvernul PNL pentru decizia de a stopa programul național de irigații, pornit de guvernele PSD, dar și pentru lipsa de soluții în ceea ce privește salvarea culturilor din acest an, grav lovite de secetă. Dacă de la Palatul Victoria nu se aude nimic, ieri, în sediul PSD din Kiseleff, Marcel Ciolacu a transmis un plan ambițios, în valoare de 500 de milioane de lei, în vederea acordării ajutoarelor de secetă.

O mână extrem de necesară întinsă transportatorilor

Conform programului de guvernare creionat de Marcel Ciolacu, taxele pentru transportatori ar urma să fie suspendate imediat. Liberalii s-au opus în trecut măsurii și au abandonat transportatorii atunci când forurile europene au impus condiții grele acestora. Însă, Marcel Ciolacu pare a urmări redresarea acestei industrii vitale pentru economie, prin scutirea periodică de taxe. O sursă apropiată de Marcel Ciolacu a declarat în acest sens că ”transportatorii au fost, în ochii multora, eroi ai acestei perioade. Au ținut Europa conectată și România vie. Le datorăm nu doar respect, nu doar vorbe. Le datorăm politici fiscale interne care să compenseze pierderile suferite din cauza inabilității liberalilor de a le negocia cauza la Bruxelles.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.