Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză: Românii, pe ultimul loc în UE când vine vorba despre învăţare continuă după finalizarea studiilor

ebsilon.org
educatie invatamant scoala

Doar 1% dintre românii cu vârste între 25 şi 64 de ani au urmat cursuri de dezvoltare personală sau profesională, după finalizarea studiilor, de două ori mai puţin decât bulgarii şi de nouă ori sub media europeană, arată datele Eurostat incluse într-o analiză realizată de o companie specializată în furnizarea de soluţii software de business.

Potrivit sursei citate, România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la procentul persoanelor care continuă să înveţe după finalizarea studiilor, iar la polul opus, printre ţările europene unde există un interes crescut pentru educaţia continuă, se află Suedia (28,6%), Elveţia (27,6%) şi Finlanda (27,3%), potrivit Agerpres.

În acest context, High-Tech Systems & Software a dezvoltat mindclass - o platformă de e-learning care promite să redea cursanţilor bucuria de a învăţa, folosind elemente de gaming aplicate procesului educaţional, învăţare bazată pe scenarii de viaţă sau învăţare bazată pe storytelling, unde angajaţii pot să conducă intriga, utilizând totodată în modulele de învăţare tehnologii precum Inteligenţa Artificială, Realitate Augmentată şi Realitate Virtuală.

Investiţia în acest proiect se ridică la valoarea de 200.000 de euro.

Platforma mindclass se adresează atât companiilor cât şi mediului universitar, oferind totodată administratorilor informaţii importante despre parcurgerea conţinutului, în acelaşi timp lăsându-le acestora opţiunea de a verifica prin teste nivelul de cunoştinţe acumulate şi de a oferi atestate, certificate sau diplome cu semnătură digitală.

High-Tech Systems & Software este o companie specializată în furnizarea de soluţii software de business, înfiinţată în anul 2012.

În prezent, portofoliul companiei numără peste o mie de clienţi din 11 ţări, printre cele mai căutate soluţii proprii fiind: Pharmaceutical - software de gestiune a farmaciilor; telemedica - soluţie de telemedicină; omnimedica - solutie software pentru clinici si spitale; shiftin - software de planificare automată a turelor de lucru sau mindclass - platformă de e-learning.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.