Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză terifiantă în privința dezinformărilor: peste 240 de milioane de europeni au fost expuși la dezinformări rusești înainte de alegerile europarlamentare

The Guardian
Fake News

Aproximativ 241 de milioane de europeni au fost expuși de dezinformarea promovată pe rețelele de socializare online de conturi provenite de Rusia, înainte de alegerile pentru Parlamentul European, sugerează o nouă analiză a companiei SafeGuard Cyber, relatează site-ul cotidianului The Guardian, informează Mediafax.

Citește și: Este oficial: Asia Bibi a ajuns în Canada; ea a fost condamnată la moarte în Pakistan pentru blasfemie și apoi achitată

Potrivit analizei, nu a existat un scop general, materialele fiind create pentru a amplifica o narativă pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene.

Autorii raportului au găsit suficiente dovezi care să demonstreze existența unor actori ce au încercat să schimbe dezvoltarea unor știri în Europa, inclusiv dezbateri privind Brexit.

La 4 martie 2019, un articol publicat de președintele francez Emmanuel Macron, privind viitorul Europei, a provocat o creștere de aproximativ 79% a activității conturilor care promovează dezimformare.

În Germania, postările s-au concentrat pe divizarea opiniei privind politicile pentru imigranți, în contextul crizei refugiaților din Siria.

Dezinformarea a fost promovată cu ajutorul unor boți programați să selecteze cuvinte specifice și uneori de indivizi care foloseau de un software pentru a comunica prin diferite conturi în același timp, evitând algoritmii de detectare pentru boți.

Firma de securitate care a realizat analiza, SafeGuard Cyber, a informat că deține o bază de date de peste 500.000 de conturi online false, suspectate că ar proveni din Rusia.

Comisarul european Julian King a declarat că aceste dovezi "subliniază pericolul dezimformării online".

"Actorii de acest fel, indiferent dacă sunt statali sau non-statali, nu vor evita să folosească internetul pentru a încerca să influențeze sau să se implice în procesele noastre democrate", a declarat Julian King.

"A trebuit să depunem mult efort în ultimul an pentru a contracara această amenințare. Cu toate acestea, au mai rămas multe de făcut, inclusiv din partea marilor platforme online - este vital să asigurăm securitatea alegerilor noastre", a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.