Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anarhia din Libia se termină la Berlin?

sah

Germania ar putea găzdui o conferinţă pentru ajungerea la pace în Libia, a declarat sâmbătă după-amiază, la Moscova, cancelarul german, Angela Merkel, informează site-ul agenţiei de presă Reuters, scrie Mediafax. Angela Merkel a formulat această propunere în contextul în care Turcia şi Rusia au lansat un apel în sensul unui armistiţiu între facţiunile armate din Libia.

"Sperăm că eforturile comune ale Rusiei şi Turciei vor avea succes şi că în curând vom trimite invitaţii pentru o conferinţă la Berlin", a declarat Angela Merkel după întrevederea pe care a avut-o sâmbătă la Moscova cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

Cancelarul german a afirmat, la aceeaşi conferinţă, că negocierile de pace vor avea loc la Berlin, după ce Turcia şi Rusia au făcut apel la facţiunile care duc un război în Libia să ajungă la un armistiţiu.

„Sperăm ca eforturile comune ale Rusiei şi Turciei să aibă succes şi vom trimite curând invitaţii pentru o conferinţă la Berlin”, a spus Merkel.

Liderii europeni l-au avertizat miercuri pe premierul libian recunoscut internaţional, Fayez al-Serraj, să nu permită accesul trupelor turceşti pe teritoriul Libiei şi să nu încheie un acord pentru gaze naturale cu Turcia, pentru a evita agravarea tulburărilor din ţară.

Anarhia existentă în ultimii ani în Libia, stat membru al OPEC, i-a perturbat producţia de petrol, a alimentat migraţia clandestină în Europa şi a făcut loc extremiştilor islamişti.

Libia este afectată de un conflict între facţiuni, după înlăturarea, printr-o revoltă sprijinită de NATO, a dictatorului Muammar Gaddafi, în 2011.

Khalifa Haftar, care a fost general în armata lui Gaddafi şi ale cărui forţe controlează cea mai mare parte din estul şi sudul Libiei, face o nouă încercare de a captura Tripoli, capitala ţării situată în nord-vest.

Vezi si: ALERTĂ - Lovitură cruntă pentru România: Comisia Europeană a suspendat finanțarea celui mai important proiect de infrastructură (fost ministru) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.