Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anatol Țăranu atrage atenția asupra unor probleme fundamentale cu care se confruntă Republica Moldova: 'Noi nu suntem stat. Am fost luați la întreținere de UE'

adevarul.ro
anatol taranu

Analistul politic Anatol Țăranu a atras atenția asupra unor probleme fundamentale cu care se confruntă Republica Moldova. Potrivit acestuia, deși Rusia poate fi percepută ca un pericol pentru țară, aceasta este doar o componentă a unei probleme mai ample cu care Republica Moldova se confruntă.

Potrivit lui Țăranu, în prezent, R. Moldova se confruntă cu dificultăți majore în procesul de construire a unei identități statale solide. El a argumentat că țara nu dispune de elementele constitutive ale unui stat funcțional, iar politica adoptată în ultimii ani nu a reușit să consolideze o statalitate viabilă, transmite bani.md.

Noi nu suntem stat, asta e problema, nu avem elementele constitutive ale unui stat și toate politicele promovate de-a lungul anilor așa și nu au dus la formarea unei statalități viabile. Noi am fost luați la întreținere de UE. Statul nu funcționează în parametrii care asigură autoservirea, autoguvernarea”, a declarat Anatol Țăranu.

De asemenea, Țăranu a subliniat că, în ciuda preocupărilor cu privire la Rusia, aceasta nu reprezintă un pericol existențial pentru Moldova. Potrivit lui, problema fundamentală a Moldoveni este lipsa unei identități puternice și a capacității de a-și gestiona propriile afaceri într-un mod eficient.

Prin urmare, el critică abordarea securității naționale, menționând că aceasta a omis să abordeze problema fundamentală a identității statale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.