Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anca Dragu anunță când i se termină emoțiile lui Dacian Cioloș: Audieri rapide marţi, vot miercuri dimineața, în plen

Inquam Photos - George Călin
Inquam Dacian Cioloș

UPDATE

Audierile încep cu candidaţii propuşi pentru Cultură şi Sport şi continuă, de la ora 11.00, cu candidaţii propuşi pentru Cercetare, Apărare şi Externe.

De la 12.00, este programată audierea lui Alin Stoica, propus pentru Interne, şi a lui Cătălin Drulă, propus pentru Transporturi, portofoliu pe care l-a mai ocupat.

De la 13.00, este programată audierea candidaţilor de la Proiecte Europene şi Energie, de la 14.00, audierea celor de la Economie şi Dezvoltare, iar de la 15.00, audierea candidaţilor propuşi pentru Finanţe, Mediu şi Justiţie.

Audierile continuă, la 16.30, cu candidatul pentru Ministerul Muncii. De la 17.30 este programată audierea candidatului propus pentru Ministerul Educaţiei, urmată de audierea candidaţilor propuşi la Sănătate şi Agricultură.

Știrea inițială

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis ca miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş să fie audiaţi marţi în comisiile de specialitate, iar plenul reunit în care se va da votul pentru întregul Guvern să aibă loc miercuri, la ora 10,00.

"Am aprobat programul privind zilele de marţi şi miercuri, care cuprinde audierea miniştrilor desemnaţi în Guvernul Cioloş şi şedinţa plenului reunit pentru miercuri, începând cu ora 10,00. Marţi, va fi o zi plină de audieri. Până miercuri dimineaţă, la ora 9,00, aşteptăm avizele de la comisiile care îi vor audia pe miniştri, iar plenul reunit începe miercuri la ora 10,00", a anunţat, luni, preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Citește și: Surse: Aripa PNL-Orban anticipează că Iohannis 'o să dea guvernarea PSD ca să scape de suspendare'

Întrebată de ce pentru ministrul desemnat al Sănătăţii s-au alocat două ore de audiere, mai mult decât în cazul celorlalţi candidaţi, ea a precizat că aceasta a fost decizia comisiilor de specialitate.

"Cred că aceasta a fost decizia comisiilor şi solicitarea comisiilor respective. Cu siguranţă, vorbim despre o criză sanitară, despre pandemie şi ne aşteptăm, într-adevăr, ca cele mai multe discuţii să fie la audierea ministrului desemnat al Sănătăţii", a explicat preşedintele Senatului.

Citește și: Dacian Cioloș intră în ISTORIE! Sorin Grindeanu profețește o surpriză URIAȘĂ la învestitură: 'Are cele mai mari șanse. Cred că o să bată recordul lui Cîțu' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.