Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anca Dragu s-a DEZLĂNȚUIT din cauza Agenției pentru Investiții în Sănătate: NU mai trebuie negociată în coaliție

arhiva personala
Anca Dragu

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat marţi că Agenţia Naţională pentru Investiţii în Infrastructura de Sănătate este cuprinsă în programul de guvernare, care este deja aprobat în Parlament, prin urmare acest subiect nu mai trebuie negociat în coaliţie.

"Această agenţie este prinsă în programul de guvernare. Ca atare, nu văd de ce trebuie să negociem în coaliţie programul de guvernare deja negociat şi aprobat chiar în plenul Parlamentului. Cred că este o neînţelegere. Este vorba de a susţine programul de guvernare, pentru că agenţia este cuprinsă în programul de guvernare", a precizat Anca Dragu, conform Agerpres.

Ea a fost întrebată cum comentează faptul că această agenţie constituie "un subiect sensibil", în contextul în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirma că în coaliţie nu s-a discutat şi nu s-a luat o decizie pe această temă.

"Noi nu am susţinut şi nu s-a discutat în coaliţie şi nu s-a luat o decizie. Nu s-a discutat în coaliţie să se înfiinţeze o agenţie pentru PNRR. Termenul de înfiinţare a acelei agenţii este de 31 decembrie 2022, noi trebuie să contactăm 70% din sumele alocate până pe 31 decembrie 2022, conform Regulamentului european. Noi, dacă folosim timpul acesta pentru a înfiinţa agenţia, când se va înfiinţa agenţia, nici nu va avea timp să deruleze procedurile de licitaţie şi punctul de vedere care a fost exprimat în coaliţie este pentru entităţile care au documentaţii mature - că aici trebuie să ai şi nişte documentaţii mature, să ai studii de fezabilitate, unele au proiecte - derularea procedurilor să se facă de cel care deţine spitalul sau care urmează să deţină spitalul, indiferent că este vorba de consiliul municipal, consiliul judeţean, minister - avem şi spitale care sunt la nivelul ministerului, care au proiecte mature şi care ele trebuie să deruleze toate licitaţiile pentru a putea să ne încadrăm şi pentru a putea finaliza aceste proiecte. Noi trebuie să finalizăm aceste proiecte până pe 31 decembrie 2026. Nu este uşor să construieşti un spital. Dacă nu reuşim să finalizăm toate documentaţiile tehnico-economice şi procedurile de licitaţie până la 31 decembrie 2022 este foarte greu să reuşeşti să finalizezi construcţia unui spital, care durează mult", a spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.